Zajednički prijedlog vijećnika SDA i SBB-a: Gradsko vijeće Tuzla treba osuditi sramotni čin Damira Nikšića

1302 inicijativa sda sbb

Zajednički prijedlog vijećnika SDA i SBB-a: Gradsko vijeće Tuzla treba osuditi sramotni čin Damira Nikšića

Klub vijećnika SDA i Klub vijećnika SBB-a u Gradskom vijeću Tuzla, uputio je danas prema Kolegiju Gradskog vijeća zajednički prijedlog za uvrštavanje tačke dnevnog reda na redovnoj februarskoj sjednici GV Tuzla pod nazivom: „Osuda sramotnog javnog istupa zastupnika SDP BiH u Skupštini Kantona Sarajevo Damira Nikšića u kojem je uvrijedio građane Tuzle i Tuzlanskog kantona“

U obrazloženju su naveli da „istup zastupnika SDP BiH u Skupštini Kantona Sarajevo Damira Nikšića na društvenoj mreži Facebook, smatraju nedopustivim i skandaloznim, u kojem je uvrijedio naš grad i naše sugrađane, i to ne prvi put javno, te strogo osuđuju navedeni čin.

Građani Tuzle bili su jedinstveni kada je ovaj grad trebalo braniti od agresora, a jedinstveni smo i sada kada ga u miru branimo od onih koji sebi daju za pravo da ljude koji ovdje žive dijeli na ruralne i urbane.

Ne dopuštamo takve ocjene, od bilo koga dolazile, i zalažemo se i zalagat ćemo se uvijek za odbranu dostojanstva Tuzlaka, čestitih ljudi koji ovdje žive i patriota našeg voljenog grada“ – stoji u obrazloženju inicijative.

Ova dva Kluba traže i od ostalih vijećnika u Gradskom vijeću Tuzla da se pridruže osudi ovog, kako ističu, sramnog čina.