Lista kandidata SDA

Dr.sc. Edin Dedić

kandidat SDA za Skupštinu Tuzlanskog kantona, redni broj 8.

Rođen je 06.11.1980. u Tuzli.

Diplomirao je na Univerzitetu Al-Azhar u Kairu, na Odsjeku za teologiju i filozofiju.

Zvanje magistra humanističkih nauka iz područja pedagogije stekao je na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Tuzli, a zvanje doktora islamskih nauka na Fakultetu islamskih nauka u Sarajevu.

Aktivan je na polju naučno-istraživačkog  i prevodilačkog rada. Govori arapski i engleski jezik. Član je Izvršnog odbora SDA Tuzla.

Zaposlen je u JU Behram-begova medresa u Tuzli.

Oženjen je i otac dvoje djece.

Jasna Hadžiselimović

kandidatkinja SDA za Skupštinu Tuzlanskog kantona, redni broj 16

Rođena 24.12.1964.god. u Tuzli.

Osnovnu školu i Gimnaziju „Meša Selimović“ završava u Tuzli. Fakultet Jugoslavistike i književnosti završava 1989. godine na Univerzitetu u Osijeku. Magistrira na Akademiji Dramskih Umjetnosti na Univerzitetu u Tuzli na katedri za teatrologiju i stiće zvanje magistra humanističkih nauka iz oblasti teatrologije.

Autor je knjige „Vozni red“ te koautor knjige „Veliki vakifi Bosne“, „99 sevdalinki i poneka pjesma“ te mnogih drugih radova iz oblasti usmene književnosti BiH. Aktivno govori francuski i engleski jezik.

Dobitnica Plakete ” Unije veterana” i Tuzlanske plaketa u svojstvu predsjednice BZK “Preporod” O.D. Tuzla.

Udata, majka troje djece.

Narcisa Suljić

kandidatkinja SDA za Skupštinu Tuzlanskog kantona, redni broj 18.

Rođena 16.11.1976 godine u Tuzli, osnovnu školu završila u Gornjoj Tuzli.

Srednju Elektrotehničku školu završila u Tuzli i stekla zvanje tehničara elektroenergetike. Pravni fakultet završila na Univerzitetu u Travniku čime stiće zvanje bahcelor poslovnog prava.

Zaposlena u BH Telecom – u, u sektoru za imovinsko – pravne poslove.

Udata, majka troje djece.

Edim Kadić, magistar ekonomskih nauka

kandidat SDA za Skupštinu Tuzlanskog kantona, redni broj 19

Rođen je  1963. godine. Završio je Srednju vojnu školu u Sarajevu kao najbolji pitomac u klasi, a potom Vojnu akademiju – ekonomski smjer u Beogradu i Ekonomski fakultet.

U dugogodišnjoj poslovnoj karijeri radio je: u bivšoj JNA,  bio pomoćnik komadanta za logistiku Prve vazduhoplovne grupe ARBiH,  UN,  američku firmu “Brown & Root“,  robnu kuću “Tuzlanka” d.d. , obavljao  poslove pomoćnika načelnika općine Tuzla za boračko-invalidsku zaštitu (BiZ),  komercijalni direktor u “Omega” d. o. o. a danas radi na poziciji  pomoćnika direktora za komercijalne poslove u JZU “Gradske apoteke” Tuzla.

Obavljao je  dužnost člana Upravnog odbora u : JZU “Dom zdravlja” Tuzla, JU Obdanište “Naše dijete” i JU “Stadion Tušanj” Tuzla.

Aktivno koristi engleski jezik u svakodnevnom poslovanju.

Oženjen i ima jedno dijete.

Azmir Husić

nosilac liste SDA za Predstavnički dom Parlamenta FBiH, redni broj 1

Rođen 09.04.1978. godine. Po zanimanju je ekonomista.

U periodu od 1992.god. do 1995.god. je bio pripadnik Oružanih snaga Armije RBIH.

1998. odlazi u SAD gdje osniva vlastitu transportnu kompaniju koja danas ima 250 zaposlenih radnika. 2012. godine vraća se u domovinu i osniva građevinsku kompaniju koja danas ima 450 zaposlenih radnika.

Priznati je sportski radnik i humanista. Fudbalski klub Slobodu vratio je iz Prve lige Federacije u Premijer ligu, a potom odveo u Evropu. Zatim je Fudbalski klub Tuzla City od kantonalne lige doveo do Evrope te omogućio da 200. dječaka iz Tuzle i TK trenira fudbal potpuno besplatno. Kompanija koja je u njegovom vlasništvu, generalni je sponzor kantonalnih liga u TK.

Član je  Izvršnog odbora Nogometnog/Fudbalskog saveza BIH.

Trenutno obnaša funkciju zastupnika u Predstavničkom domu Parlamenta FBIH.

Dobitnik je brojnih prestižnih nagrada i plaketa  o proglašen je za najuspješnijeg menadžera jugoistočne i srednje Evrope za 2022.godinu.

Oženjen je i otac petero djece.

Ermana Brković

kandidatkinja SDA za Predstavnički dom Parlamenta FBiH , redni broj 5.

Rođena 14.09.1986.god. u Tuzli.

Završila je osnovnu i srednju Ekonomsku školu u Tuzli. Na Univerzitetu „Apeiron“ u Banja Luci stiće zvanje diplomiranog pravnika.

Govori engleski jezik. Posjeduje ispit općeg zvanja za državne službenike.

Aktivno se koristi računaskim programima. Udata, majka troje djece.

Salko Zildžić

kandidat SDA za Predstavnički dom Parlamenta FBiH, redni broj 6

Predsjednik GO SDA Tuzla i član IO SDA TK.

Rođen je 11. juna 1981. godine. Diplomirani je profesor sporta. U svojoj sportskoj karijeri osvajao je i odbranio više evropskih i svjetskih titula te je proglašavan najboljim sportistom Tuzle i Tuzlanskog kantona. Predsjednik je KBV “Flek Tom-Cat “Tuzla, predsjednik Federalnog kickboxing saveza, Selektor reprezentacije BiH u kickbox-u.

U svojoj političkoj karijeri je bio poslanik SDA u Skupštini Tuzlanskog kantona. Savjetnik u Kabinetu ministra unutrašnjih poslova FBIH i potpredsjednice Federacije BiH.

Radio je u firmi Flek doo, na poslovima menadžera ljudskih resursa.

Aktuelni je zastupnik u Predstavničkom domu Parlamenta FBIH i inicijator izmjene zakona o pripadnosti javnih prihoda u Federaciji BiH. Oženjen je i otac je četvero djece.

Zubović Merima

kandidatkinja za Predstavnički dom Parlamenta FBiH, redni broj 10

Rođena 30.07.1972. godine.

Osnovnu i srednju školu završila sam u Vlasenici. Fakultet za poslovne i finansijske studije Banja Luka. Položila Ispit općeg znanja 13.01.2013. godine pred ADS FBiH.

Zaposlena u Ministarstvu za boračka pitanja Tuzlansko-podrinjskog kantona/Tuzlanskog kantona

Član sam Samostalnog sindikata državnih službenika i namještenika u organima državne službe, sudske vlasti i javnim ustanovama u F BIH od 1999. godine neprekidno.Član stranke demkokratske akcije BiH od 1991. godine.Predsjednica Asocijacije/Organizacije žena SDA Brčanska Malta. Članica Izvršnog odbora Asocijacije/Organizacije žena GO SDA Tuzla 2020. godine

Majka dvoje djece, supruga umrlog demobilisanog branioca.

Doc.dr.sc. Omer Kovčić

kandidat za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, redni broj 5

Omer Kovčić rođen 14.10.1984. godine u Tuzli.

Na RGGF-u, Građevinski odsjek u Tuzli 2017. godine stiče naučno zvanje, doktor tehničkih nauka iz oblasti građevinarstva.

Autor je i koautor više stručnih, naučnih i preglednih radova. Učesnik je na brojnim međunarodnim naučnim i stručnim konferencijama i simpozijima.

Trenutno je zaposlen kao Izvršni direktor za tehničke poslove u JP „SPREČA“ za vodoprivrednu djelatnost dd Tuzla.

Od 2019. godine radi kao vanjski saradnik na RGGF-u u zvanje docenta, na katedri za hidrogeologiju i hidrotehniku (predmeti Opskrba vodom naselja, Hidromehanika i hidologija, Regulacija vodotoka i Hidrotehničke građevine I i II).

Sudski je vještak iz oblasti građevinarstva, podoblast hidrotehnika i okolišno inženjerstvo.

Oženjen, otac jednog djeteta.