U GO SDA Tuzla održani radni sastanci sa predsjednicima MO i članovima Savjeta mjesnih zajednica iz reda SDA

20180717 154214

U GO SDA Tuzla održani radni sastanci sa predsjednicima MO i članovima Savjeta mjesnih zajednica iz reda SDAPredsjednik Kluba vijećnika SDA Tuzla Mirza Tupajić organizovao je u ovoj sedmici sastanke sa svim predsjednicima povjereništava mjesnih ogranaka i članovima Savjeta mjesnih zajednica koji tu dužnost obavljaju u ime Stranke demokratske akcije. Sastanku su prisustvovali vijećnici SDA u Gradskom vijeću Tuzla i članovi Izbornog štaba GO SDA Tuzla.

Prisutni su upoznati sa imenovanim sazivom Izbornog štaba Gradskog odbora SDA Tuzla na čelu sa predsjednikom Salkom Bukvarevićem i sa zaključcima 8. redovne sjednice Povjereništva Gradskog odbora SDA Tuzla koji se odnose na formiranje izbornih štabova u mjesnim ograncima do 25. jula ove godine. Osim toga, podcrtan je stav Povjereništva da sve aktivnosti u mjesnom odboru, Asocijaciji žena, Asocijaciji mladih i Asocijaciji Fatma tog MO, trebaju biti iskoordinirane sa predsjednikom mjesnog odbora i Povjereništvom GO SDA Tuzla.

Ovi sastanci organizovani su i sa ciljem utvrđivanja smjernica za rad članova Savjeta, kako bi se uspostavila njihova bolja saradnja sa Klubom vijećnika i mjesnim ograncima, poboljšao kvalitet njihovog rada te da bi se ukazalo na ulogu koju imaju članovi Savjeta kao predstavnici SDA na nivou mjesne samouprave koji je važan dio vlasti i gdje se rješavaju bitna životna pitanja građana, poput komunalne problematike.

Predsjednik Kluba vijećnika SDA u Gradskom vijeću Tuzla Mirza Tupajić, njegov zamjenik Nevres Hurić i zamjenik predsjednika Izbornog štaba GO SDA Tuzla Izet Šabotić pojasnili su predsjednicima mjesnih ogranaka i članovima Savjeta MZ situaciju u vezi sa posljednjim dešavanjima na sjednici Gradskog vijeća Tuzla kada je vladajuća većina na čelu sa SDP-om, Tuzlanskom alternativom, DF-om i samostalnim vijećnicima koji su napustili SDA, onemogućila izmjenu članova radnih tijela iz reda SDA, koju je predložio Klub vijećnika SDA.

Istaknuto je da će Klub vijećnika SDA Tuzla i u narednom periodu shodno Poslovniku o radu Gradskog vijeća, insistirati na poštivanju jednakih prava za sve političke faktore u skladu sa izbornim rezultatima na Lokalnim izborima, a Gradski odbor SDA Tuzla će obavijestiti i CIK BiH o političkoj torturi koja se trenutno provodi u Gradskom vijeću Tuzla, što je naišlo na ovim sastancima na potpuno odobravanje prisutnih.

Predsjednik Kluba Mirza Tupajić istakao je da je veoma važna spona članova Savjeta sa Klubom vijećnika SDA, njihov aktivizam, ukazivanje na komunalne probleme u svojim sredinama, insistiranje prema nadležnim službama Grada Tuzle na njihovom rješavanju i dobra komunikacija sa vijećnicima.

Članovi Savjeta uzeli su aktivno učešće na ovom sastanku te su mnogi od njih iznijeli stanje u svojoj mjesnoj zajednici, probleme sa kojima se građani godinama susreću, prije svega zbog ignorantskog odnosa gradske vlasti spram rješavanja prioritetnih pitanja i zbog nepoštivanja Programa kapitalnih investicija.

Data je jednoglasna podrška radu i aktivnostima rukovodstva Gradskog odbora SDA Tuzla i Izbornog štaba GO SDA Tuzla.

Svi prisutni su pozvani na svečanu sjednicu Gradskog odbora SDA Tuzla u povodu 28. godišnjice od osnivanja SDA u Tuzli, koja će se održati 04. avgusta (subota) 2018. godine u maloj sali BKC-a Tuzla sa početkom u 19h.

Najavljena je i tribina u organizaciji GO SDA Tuzla na kojoj će se kao gost obratiti kandidat SDA za člana Predsjedništva BiH, gospodin Šefik Džaferović, a ova tribina će se održati 19. avgusta ove godine u Tuzli o čemu će članovi, simpatizeri i svi zainteresovani građani biti detaljnije i na vrijeme informisani lično, putem medija i putem naše zvanične web stranice.

Press služba GO SDA Tuzla

20180717 154200

20180718 153931

20180717 154148

20180719 153651

20180719 153646

20180719 153658

20180720 160826

20180720 160833