Salko Zildžić, diplomirani profesor sporta, kandidat za Parlament Federacije BiH, redni broj 12

Salkoo

Salko Zildžić, diplomirani profesor sporta, kandidat za Parlament Federacije BiH, redni broj 12

Rođen je 11. juna 1981. godine u Vlasenici. U svojoj sportskoj karijeri osvajao je i odbranio više evropskih i svjetskih titula te je proglašavan najboljim sportistom Tuzle i Tuzlanskog kantona. Učesnik je i organizator profesionalnih manifestacija u kick boxu kao što su „ Noć šampiona „ Prvenstvo BiH u kick boxu i slično. Kao predavač učestvovao je na mnogobrojnim tribinama na teme problematike mladih, sporta, prevencije maloljetničke delikvencije, te prevencije ovisnosti o psihoaktivnim supstancama.

Salko

Ima zapažen volonterski rad u sportskim klubovima i asocijacijama na mjestu predsjednika i stručnim mjestima npr: selektor reprezentacija, trener reprezentacija, trener kluba. Predsjednik je i trener KBV “Flek Tom-Cat “Tuzla, predsjednik Federalnog kickboxing saveza, Selektor reprezentacije BiH u kickbox-u. Zaposlen u Flek Security d.o.o. kao menadžer ekspanzije i ljudskih resursa. 

Bio je učenik generacije Elektrotehničke škole u Tuzli.

Trenutno pohađa zajednički magistarski studij Ekonomskog fakulteta u Sarajevu i Zagrebu, smjer-Krizni menadžment.

U svojoj političkoj karijeri je bio poslanik SDA u Skupštini Tuzlanskog kantona. (2006.-2010.) Član je Kadrovske komisije Kantonalnog odbora SDA TK i Izvršnog odbora SDA Tuzla, Izvršnog odbora SDA TK, član Povjereništva Asocijacije mladih KO SDA TK, potpredsjednik Asocijacije mladih SDA BiH.

Oženjen je i otac tri sina.

 

PORUKA BIRAČIMA :


Moje životno i političko opredjeljenje i vizija je Bosna i Hercegovina: sigurna, suverena, nedjeljiva, dovoljno prostrana domovina za sve njene narode i građane, koji žele dostojanstven i sretan život. Moja politička misija je da budem jedan od onih koji uz svoj trud i Božiju pomoć uspostavljaju red na zemlji, da političkim djelovanjem, zajedno sa predstavnicima SDA, krajnje iskreno, moralno i odgovorno, kreiramo bolji ambijent za život u Bosni i Hercegovini. A uspostavljanje reda na zemlji i stvaranje boljeg ambijenta za život podrazumijeva uspostavu pravde i istine u društvu. Poštovani, pred nama su izbori. Kao narod isprobali smo gotovo sve političke opcije i pokazalo se da SDA, uz sve njene slabosti, posjeduje dovoljno kapaciteta da, kao vodeća politička opcija, Bosnu i Hercegovinu kao državu vodi naprijed. Naš i vaš zadatak je da proširimo i uvećamo taj kapacitet, na način kako je svojevremeno govorio naš rahmetli predsjednik Alija Izetbegović: “Ne mijenjajte stranku, mijenjajte ljude u stranci”, te da shodno tome, onima koji nisu opravdali povjereni amanet uskratite povjerenje, a svoje povjerenje dajte SDA-u, jer, – opet riječima rahmetli Alije Izetbegovića -, ”ona najviše liči na svoj narod i bolje od drugih o njemu se brine.” Vi kao birači najbolje znate ko su oni koji su dostojni da vas predstavljaju, oni kojima biste, ukoliko zatreba, povjerili djecu i imetak na čuvanje. Ne dozvolite da vaše znanje, kao kapital na izborima, neizlaskom na izbore, postane i ostane jalovi kapital. Preuzmite obavezu i budite glavna uloga. Učestvujte, zajedno sa nama, u kreiranju boljeg ambijenta za život. Ne dozvolimo da našu kuću grade i u njoj raspored prave drugi, kada to i sami znamo i umijemo.