Hazim Rančić, diplomirani pravnik sa pravosudnim ispitom, kandidat za Parlamentarnu Skupštinu BiH, redni broj 3

Hazim

Hazim Rančić, diplomirani pravnik sa pravosudnim ispitom, kandidat za Parlamentarnu Skupštinu BiH, redni broj 3

Dijeljenje

Rođen je 9. novembra 1961. godine u Gornjim Vukovijama, općina Kalesija. 

hazim-mala

U svojoj bogatoj političkoj i profesionalnoj karijeri obnašao je najodgovornije funkcije : načelnik Stanice javne bezbjednosti Kalesija, zamjenik načelnika Službe državne bezbjednosti Tuzla, načelnik CSB Tuzla, ministar Ministarstva unutrašnjih poslova TK, pomoćnik direktora u Agenciji za privatizaciju TK, šef poslovnice Tuzla u DD za osiguranje imovine I lica “VGT”, sekretar Skupštine Tuzlanskog kantona od 2002.-2006. godine, od 2006.-2010. godina delegat Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH i predsjedavajući Kluba delegata bošnjačkog naroda u Domu naroda, direktor Zavoda za zdravstveno osiguranje TK od maja 2012. do novembra 2013. godine.

Član je SDA od njenog osnivanja. Bio je član Predsjedništva SDA BiH od 2009. godine, član Izvršnog odbora SDA Kalesija od 1990. do 1996. godine, član Izvršnog odbora SDA Tuzla od 2005.-2009. godine, tri mandata sekretar Kantonalnog odbora SDA Tuzlanskog kantona od 2000. godine, nakon prvih višestranačkih izbora izabran za poslanika u Skupštini SR BiH u mandatnom periodu 1990.-1996. godine, u periodu 1996.-1998. godine poslanik u Skupštini Tuzlansko-podrinjskog kantona.

Trenutno je član Izvršnog odbora SDA Tuzla i sekretar Kantonalnog odbora SDA TK.
Od decembra 2013. godine je Savjetnik u kabinetu člana Predsjedništva BiH gospodina Bakira Izetbegovića.
Dobitnik je zlatne policijske značke. Predsjednik fudbalskog kluba „Zmaj od Bosne” u periodu od 1994. -1996. godine.

Oženjen je i otac dvoje djece.

 

PORUKA BIRAČIMA:

Proveli smo dostojanstvenu kampanju i iskreno se nadamo da će glasači Tuzle prepoznati razloge zbog čega trebaju glasati za SDA. Stranka demokratske akcije ima veliki broj sposobnih, poštenih i hrabrih ljudi. Ima sposoban kadar, znanje i iskustvo da izvuče državu i narod iz krize. Zato se ujedinimo u pobjedi SDA. SDA izlazi na izbore da zaustavi procese destabilizacije Bosne i Hercegovine. Želimo napraviti stabilizaciju u BiH, boriti se za razvoj i zapošljavanje, želimo u 4 godine zaposliti 48 000 radnika, želimo rast bruto nacionalnog proizvoda 2,5 % godišnje, želimo pružiti maksimalnu podršku svim institucijama koje rade na borbi protiv kriminala i korupcije, učiniti da su penzije stabilne, a ostala socijalna davanja da budu pravednije raspodijeljena, da svi građani osjećaju ličnu i imovinsku sigurnost, želimo uz integracije unutar same Bosne i Hercegovine integrisati BiH u EU i NATO. Da bismo ove ciljeve postigli, Stranci demokratske akcije je potrebna snažna i velika podrška građana Tuzle, Tuzlanskog kantona i cijele Bosne i Hercegovine. Ta podrška treba biti tolika da u Predsjedništvo BiH ponovo bude izabran Bakir Izetbegović, da u državnom, entitetskim i svim kantonalnim Parlamentima SDA bude najjača stranka sa najviše poslanika. Pozivam svoje sugrađane, Tuzlanke i Tuzlake, da i mi značajnim dijelom učestvujemo brojem glasova u pobjedi Stranke demokratske akcije. Molim vas da na glasačkim listićima oznakom X označite svaki kvadratić gdje se nalazi SDA, imena svih naših 8 tuzlanskih kandidata i ime našeg kandidata za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH gospodina Bakira Izetbegovića. Tako ćete pokazati da je u jedinstvu snaga i idemo zajedno do pobjede !