GV Tuzla: Prihvaćena razrješenja određenih članova radnih tijela Vijeća na inicijativu Kluba vijećnika SDA

20181024 110028

GV Tuzla: Prihvaćena razrješenja određenih članova radnih tijela Vijeća na inicijativu Kluba vijećnika SDA

 

20181024 110146
Gradsko vijeće Tuzla danas je sa 26 glasova ZA i 3 glasa PROTIV prihvatilo prijedlog Komisije za izbor i imenovanja, na inicijativu Kluba vijećnika SDA za razrješenje članova radnih tijela Gradskog vijeća. Ovim je realizovan i zaključak Povjereništva Gradskog odbora SDA Tuzla sa posljednje sjednice.

Tako se Enesa Alić razrješava dužnosti predsjednice Komisije za jednakopravnost spolova, a na njeno mjesto se imenuje Lejla Kaplan, Nermina Beganović je razriješena sa mjesta člana ove Komisije, a na njeno mjesto je postavljena Maja Hrnčić. U Komisiji za zaštitu prava nacionalnih manjina dužnosti člana je razriješen Fahrudin Budimlija, a imenovan je Faruk Hrustanović. Asim Hadžiselimović je razriješen sa dužnosti člana Komisije za izbor i imenovanja, a izabran je Alija Begtašagić. U Komisiji za predstavke i prijedloge razriješen je Amir Bašić, a na njegovo mjesto je imenovan Emir Razić. U Komisiji za očuvanje kulturno-historijskog i prirodnog naslijeđa razriješena je Naida Morić, a imenovan je Džanan Kušljugić.

Kada je riječ o izmjenama članova u Savjetima mjesnih zajednica, Alija Begtašagić je razriješen dužnosti člana Savjeta MZ Mejdan, a imenovana je Amira Mujagić. U Savjetu MZ Gornja Tuzla razriješeni su Nermin Kušljugić i Almir Terzić, a imenovani su Sanela Jasenčić i Redžo Alić. Fahir Kunić razriješen je dužnosti člana MZ Mosnik, a imenovana je Almasa Begić. U Savjetu MZ Brčanska Malta razriješeni su Sanela Gulamović i Anes Đulović, a imenovani su Zekerijah Saltović i Amir Avdić. U Savjetu MZ Slavinovići razriješeni su Faruk Hrustanović i Eldin Karić, a u Savjet su imenovani Aldin Ismić i Muhamed Trgovčević. Alem Džananović razriješen je dužnosti člana Savjeta MZ Kiseljak, a imenovan je Enver Mehmedović. Damir Delić je razriješen sa pozicije člana Savjeta MZ Donja Lipnica, a na njegovo mjesto je imenovan Sead Halilović.


Vijeće je danas jednoglasno usvojilo i niz drugih Odluka i Izvještaja među kojima je Izvještaj o konačnoj procjeni štete od poplava u MZ Simin Han i Požarnica i dijelu MZ Gornja Tuzla, Informacija o stanju klizišta na području grada Tuzla, Inicijativa za poboljšanje stanja na Odjelu pedijatrije JZNU Dom zdravlja Tuzla i dr.

” Sve ovo danas je naznaka boljeg rada u Gradskom vijeću Tuzla, zajedničkog djelovanja bez obzira na političke subjekte iz kojih dolazimo. Oko mnogih pitanja glasali smo jednoglasno jer su to pitanja čije je rješavanje u interesu svih građana ” – kazao je predsjednik Kluba vijećnika SDA u Gradskom vijeću Tuzla Mirza Tupajić.

Press služba GO SDA Tuzla