Belma Smajić, profesorica bosanskog jezika i književnosti,kandidatkinja za Skupštinu TK, redni broj 31

Belmaa

Belma Smajić, profesorica bosanskog jezika i književnosti,kandidatkinja za Skupštinu TK, redni broj 31

Rođena je 20. 07. 1976. godine u Tuzli. Predsjednica je Udruženja nastavnika/profesora BHS jezika i književnosti TK i potpredsjednica Udruženja nastavnika/profesora predmetne nastave TK.

belmaspahicc


Organizator je mnogobrojnih kulturno- umjetničkih manifestacija kao i humanitarnih akcija, a poseban akcenat stavlja na rad sa djecom i starijim i iznemoglim osobama. Članica je KUD-a „Zvonko Cerić” Tuzla. Volontira na Radiju „Inat” Gornja Tuzla kao urednik- voditelj.

U SDA je od 1993. godine kao članica tadašnjeg MOS-a (Muslimanskog omladinskog saveza). Članica je Asocijacije žena SDA Tuzla.

Udata i majka jednog djeteta.

 

PORUKA BIRAČIMA:

Obzirom da je moja profesija usko vezana za resor obrazovanja, moj primarni cilj bio bi poboljšanje kvaliteta obrazovanja i uslova rada u obrazovanju, kako učenika tako i zaposlenika. Usklađivanjem zakona i podzakonskih akata, pomoći prosvjetnim radnicima, koji više od decenije prolaze golgotu konkursnih procedura na području TK, a sa njima zajedno i učenici i njihovi roditelji.

Pošto definitivno potvrđujem tezu da “Na mladima svijet ostaje”, želim da učestvujem u stvaranju perspektivnije budućnosti svih mladih u našoj zemlji. Zalagat ću se za formiranje kantonalnog fonda iz kojeg bi se finansirali svi projekti naprednih mladih ljudi, asistenata na fakultetima i mladih naučnika. Trebamo zadržati mlade ljude u BiH, pružiti im jednaka prava i jednake mogućnosti.

Moj treći cilj, ali ne i posljednji, bilo bi zalaganje za implementaciju zakona u pogledu spolne jednakopravnosti.
Zakonski su date jednake šanse svima bez obzira na spol, međutim vrlo često smo svjedoci kršenja istih. Ženi je danas veoma teško izboriti se za svoja prava u muškom svijetu. Žene treba osnažiti, i obrazovno i ekonomski.