Završen 13. bajramski malonogometni turnir

pressbajramskiturnir023

Završen 13. bajramski malonogometni turnir


Na terenu SK „ Bambi“ u Slavinovićima sinoć je završen tradicionalni 13. bajramski turnir u malom nogometu kojeg je organizovala Asocijacija mladih OO SDA Tuzla i uz podršku OO SDA Tuzla.

U dva dana takmičenja koliko je trajao turnir odigrano je preko šezdeset utakmica u kojima je učestvovalo oko dvadeset ekipa među kojima su bili i oni koji su uz ovaj turnir od njegovih samih početaka. Mnogobrojna publika je imala priliku vidjeti veoma zanimljive susrete i predanu igru, te je bodrila igrače od jutra do mraka sportskim i fer navijanjem.

slicice007

Učešće na ovom takmičenju uzele su ekipe YOUNG BOYS, ALKATRAZ, BAMBI, MUP TK, RVI 15. MAJ VETERANI,  MAKOM, PIVARA TUZLA, ZLATNI LJILJANI, SKI JET, SUDSKA POLICIJA,  LIMPIO, BH PLAY, BH SIGURNOST, TIM JASKO, RVI 15. MAJ JUNIORI,  TOM CAT, BELUGA S.HAN, PODRAVKA, MILADIJE, POŠTA.

Osvajač 13. bajramskog turnira u malom nogometu je ekipa „ Bambi „. Drugo mjesto osvojila je „ Beluga „ dok je treće mjesto pripalo ekipi „ Tom Cat „. Njima su uručene nagrade i pehari.

Takođe proglašen je i najbolji golman turnira, Marko Margeta. Najbolji strijelac je Selver Ahmetović, a najbolji igrač turnira je Esmir Ahmetović. 

slicice030
U okviru programa odigrana je i revijalna utakmica između vijećnika Općinskog vijeća Tuzla i novinara, te između ženskih ekipa, Salt Lake City i Doboj Istok. Učešće u takmičenju su uzela i djeca polaznici škole fudbala do deset godina, a među njima je najbolja bila ekipa „ Bambi „. . Drugo mjesto među djecom je pripalo ŠF “Roda”, a treće ŠF “Respect”.

Delegati 13. bajramskog turnira bili su Mirsad Gavranović i Mevludin Čorhodžić, dok su utakmice sudili Vedad Džaferagić, Almir Medić i Fahir Trakić.

Pored takmičarskog dijela programa sprovedena je i humanitarna akcija za našeg sugrađanina Jasenka Terzića (1974) koji je teško bolestan i kojem je za liječenje potrebno 40 000 konvertibilnih maraka. Akcija će se nastaviti i u narednom periodu.

slicice036
Generalni pokrovitelji turnira bili su OO SDA Tuzla, Općina Tuzla, Vlada Tuzlanskog kantona, Federalno ministarstvo kulture i sporta  i SK „ Bambi“.

Služba za odnose s javnošću OO SDA Tuzla