U ponedjeljak počinje 14. bajramski turnir u organizaciji AM OO SDA Tuzla

pressbajramskiturnir023

U ponedjeljak počinje 14. bajramski turnir u organizaciji AM OO SDA Tuzla

 

Drugog i trećeg dana Bajrama, 20.  i 21. avgusta ove godine, u organizaciji Asocijacije mladih OO SDA Tuzla i uz podršku Općinskog odbora SDA Tuzla, na terenu Sportskog kluba „ Bambi” u Slavinovićima održat će se tradicionalni bajramski turnir u malom nogometu, 14. po redu.

Kako ističe predsjednik Asocijacije mladih SDA Tuzla, Edis Bajić, pripreme za ovo takmičenje su uspješno okončane i izvršeno je žrijebanje ekipa.

U dva dana trajanja turnira će biti odigrano preko trideset utakmica. Turnir je podijeljen u tri kategorije: seniori, djeca 95./96. godište i djeca 2000./2001. godište.

U okviru programa bit će odigrana i revijalna utakmica nakon zvaničnog otvaranja takmičenja.  Jutarnji sati prvog dana turnira predviđeni su za odigravanje utakmice između djece polaznika škole fudbala.

Kao i svake godine obezbijeđen je nagradni fond za prvo, drugo i treće mjesto koje osvoje ekipe seniora. Takođe su osigurane medalje i pehari za prvo, drugo i treće mjesto među ekipama najmlađih i zahvalnice za učešće, a biće nagrađeni i najbolji strijelac, igrač i golman turnira.

Početak 14. tradicionalnog bajramskog turnira je u ponedjeljak 20. avgusta u 8h, a zvanično otvorenje je istog dana u 19h.

Turnir traje do 21. avgusta 2012. kada će se oko 20h odigrati finalna utakmica.

Generalni pokrovitelj manifestacije je Općinski odbor SDA Tuzla. Pokrovitelji su Vlada Tuzlanskog kantona – Ministarstvo obrazovanja nauke kulture i sporta te Općina Tuzla. Sponzori takmičenja su Tom Cat Tuzla, Menprom, SK Bambi, Centralno grijanje Tuzla dok je zlatni sponzor prim.mr.sc. dr.Nermina Mehinović.

Služba za odnose s javnošću OO SDA Tuzla