Svečano obilježavamo 28. godišnjicu od osnivanja Asocijacije mladih u Tuzli

IMG-f5f520c5f360cf9e9772b3381fee9daa-V

Svečano obilježavamo 28. godišnjicu od osnivanja Asocijacije mladih u Tuzli


Osnivači i članovi Muslimanskog omladinskog saveza se ponovo okupljaju sa ciljem da svoja iskustva prenesu na mlađe generacije, odnosno na današnju Asocijaciju mladih SDA koja je uspostavljena u svim gradskim/općinskim odborima, kantonalnim odborima i na nivou BiH prije punih 28 godina.

Upravo Asocijacija mladih Gradskog odbora SDA Tuzla će ovu značajnu godišnjicu obilježiti u subotu 16. februara 2019. godine u BKC-u u Tuzli.

Svečanoj akademiji prisustvovat će veliki broj osnivača MOS-a među kojima predsjednik Salko Bukvarević, Nedim Dizdar, Mensur Bektić, Izet Spahić, Eldar Čomor.

Svečanost će uveličati i Edis Bajić koji je bio punih deset godina na čelu Asocijacije mladih SDA Tuzla i svojevremeno i najmlađi vijećnik u tadašnjem Općinskom vijeću Tuzla, ali i Salko Zildžić, aktuelni predsjednik Asocijacije mladih SDA BiH koji je iz GO SDA Tuzla, te brojni članovi AM.

Asocijacija mladih SDA je na nivou Tuzle ostala respektabilna snaga, a tome u prilog govori podatak da je od ukupnog broja članstva u Gradskom odboru SDA Tuzla, skoro 30% mladih, odnosno njih 1 200.

Na to je ponosan aktuelni predsjednik Džanan Kušljugić.

” 16. februara ćemo proslaviti 28. godišnjicu od osnivanja Muslimanskog omladinskog saveza u Tuzli koji je preteča današnje Asocijacije mladih. GO SDA Tuzla je prošao kroz turbulentan period u posljednjih 18 mjeseci, ali činjenica da kada pogledamo spisak sadašnjih članova, njih preko 30% čine mladi, možemo biti ponosni i reći da je tuzlanska SDA možda svijetli primjer kako treba raditi sa mladima. Naravno, ti mladi ljudi će u narednom periodu kroz mnoge različite edukacije razviti svoje znanje o političkom stanju naše zemlje, i ako Bog da jednog dana biti spremni da preuzmu teret vođenja GO SDA Tuzla od sadašnjeg rukovodstva. Sve mlade osobe pozivamo na Svečanu akademiju povodom 28. godišnjice Asocijacije mladih SDA Tuzla koja će se održati u subotu 16.02.2019. godine u Plavoj sali BKC-a od 18 sati.” – poručuje Kušljugić.

Prvi Izvršni odbor MOS-a u Tuzli, osim predsjednika Salke Bukvarevića, bili su:

Asmira Đulović, Edin Kušmić, Hanifa Krasnić, Damir Gulamović, Osman Selmanović, Kemal Kapetanović, Azra Pezerović, Elmedina Spahić, Adil Mešanović, Sabid Zekan, Rusmir Redžović.