Sve je spremno za 13. bajramski malonogometni turnir

bajramskiturnir002

Sve je spremno za 13. bajramski malonogometni turnir

bajramskiturnir001Drugog i trećeg dana ramazanskog Bajrama ove godine, u organizaciji Asocijacije mladih OO SDA Tuzla i uz podršku OO SDA Tuzla, na terenu SK „ Bambi“ u Slavinovićima održat će se tradicionalni bajramski turnir u malom nogometu, 13. po redu. Tim povodom, predstavnici AM OO SDA Tuzla su organizovali press konferenciju na kojoj su se novinarima obratili u ime organizatora Edis Bajić, predsjednik Asocijacije mladih OO SDA Tuzla te sudija turnira, Mirsad Gavranović.   

Na turniru se očekuje učešće preko trideset ekipa, a organizatori se nadaju zavidnom nivou igre. Pored takmičarskih ekipa, ove godine će nastupiti i škole fudbala – djeca do deset godina, a biće odigrane i veoma zanimljive revijalne utakmice u kojima će snage odmjeriti novinari i vijećnici Općinskog vijeća Tuzla. Kao i prošle godine učešće će uzeti i ženska ekipa Salt Lake City. Takođe, organizatori planiraju animirati i publiku, te će tako posjetioci imati priliku da u pauzama utakmica pokažu svoje vještine s loptom, izvođenje penala i slično. Turnir će suditi nogometne sudije najvišeg ranga, a igrat će se po principu 4+1.

13. tradicionalni bajramski turnir u malom nogometu je pozivnog karaktera, što znači da su pozvane sve one ekipe koje su učestvovale na turniru proteklih dvanaest godina, ali je takođe javni poziv otvoren za sve one koji žele da se uključe.  Zainteresovani se mogu prijaviti na broj telefona Edisa Bajića 061/282-600.

Pojedinosti o nagradnom fondu će se odlučiti na posljednjoj sjednici Organizacionog odbora turnira koja će se održati u mjesecu avgustu.

Generalni pokrovitelji turnira su OO SDA Tuzla, Općina Tuzla, Vlada Tuzlanskog kantona, Federalno ministarstvo kulture i sporta  i SK „ Bambi“.

Služba za odnose s javnošću OO SDA Tuzla