Podrška učesnicima Marša mira

download2

Podrška učesnicima Marša mira

Dijeljenje

Na poziv Mjesnog odbora SDA Simin Han i Asocijacije mladih SDA Simin Han, članovi Povjereništva AM SDA Tuzla su posjetili ovu mjesnu zajednicu kako bi dali podršku učesnicima Marša mira, kojeg predvodi Hasan Hasanović.

Ove godine dijelu Marša mira koji je krenuo iz Simin Hana se pridružila i porodica iz Slovenije. Sve učesnike je dočekao predsjednik Mjesnog odbora Simin Han Safet Haračić, koji se i obratio svim prisutnima.

download1


U ime Gradskog odbora SDA Tuzla i kao predsjednik Povjereništva AM SDA Tuzla, obratio se dr.sc. Senad Mehmedinović: “Najmanje što Asocijacija mladih SDA Tuzla u ovom trenutku može učiniti je da podrži Marš mira i njegove učesnike, a sve s ciljem odavanja počasti žrtvama genocida, te podsjećanja na zločine koje su počinili pripadnici policije i Vojske Republike Srpske. Pravda mora i biti će zadovoljena između ostalog mjerama reparacije žrtvama genocida, a što sve zajedno doprinosi izgradnji mira i tolerancije među narodima u BiH. Asocijacija mladih kao odgovorni politički podmladak porodice SDA, uvijek će biti “instrument” koji će pamtiti da se ne ponovi i podsjećati da se ne zaboravi”.