Održana sjednica GO Asocijacije žena SDA BiH

zene-7

Održana sjednica GO Asocijacije žena SDA BiH

Dijeljenje

Glavni odbor Asocijacije žena SDA BiH je u subotu 07. novembra 2015. godine u Banovićima održao II redovnu sjednicu na kojoj je usvojen Program rada za period 2016.-2019. godina. U ime Asocijacije žena OO SDA Tuzla, sjednici je prisustvovala Hidajeta Jarčević predsjednica ove Asocijacije i članica Glavnog odbora AŽ SDA BiH.


Senija Bubić, predsjednica Asocijacije žena SDA BiH je naglasila da je prvi prioritet bio umrežavanje članica stranke u Bosni i Hercegovini, ukazivanje na poziciju žena, kao i identifikacija onoga što žene smatraju prioritetima u političkom i javnom životu. Te aktivnosti su sprovođene u protekla dva mjeseca te je sačinjen ovaj program rada koji je i usvojen.

“Ono čime sam zadovoljna je želja i spremnost žena da maksimalno daju svoj doprinos i da pokušaju doprinijeti da se promijeni ukupna situacija u BiH. Posebno ću istaći jedan zaključak iz Bihaća. Žene su rekle : Naš prioritet je da nam djeca ostanu kod kuće, da starimo uz svoju djecu i da gledamo kako nam se rađaju i odrastaju unuci. Dakle to nam je glavni zadatak da zaposlimo mlade ljude i zadržimo ih na prostoru BiH”- kazala je Senija Bubić.

” Moramo kazati da je oko 500 žena van našeg kantona ovdje prisutno i oko 400 žena sa područja našeg kantona, te da su naše žene u ulozi domaćina uspjele organizovati drugu „Hiljadarku”, prva je bila film, a ovo je druga, gdje smo pokazale snagu žene pokušavajući je postaviti, u političkom smislu, na poziciju koja joj treba. Žena u BiH je siguran potencijal koji može ujediniti tradiciju i napredak i garant je dugoročnog uspjeha”- izjavila je doc.dr. Munevera Bećarević, predsjednica KO Asocijacije žena SDA TK.

Veličanstvenom skupu, kojem je prisustvovalo više od 1400 žena, obratio se predsjednik SDA Bakir Izetbegović koji je izrazio podršku radu i djelovanju Asocijacije žena SDA. Istakao je kako su žene istinska snaga Stranke demokratske akcije i države Bosne i Hercegovine.

Sa ovog skupa otišle su poruke jedinstva i snage SDA.

Pored predsjednika Izetbegovića, skupu su prisustvovali potpredsjednici SDA Denis Zvizdić i Mirsad Kukić, kao i potpredsjednica Federacije BiH Melika Mahmutbegović, zatim premijer Tuzlanskog kantona Bego Gutić, predsjedavajući OV Banovići, Nermin Delagić i načelnik općine Banovići Midhat Husić. Članice Asocijacije žena SDA BiH su položile cvijeće na Centralnom spomen obilježju šehida i poginulih boraca u Banovićima.

Druženju se u velikom broju odazvala Asocijacija žena OO SDA Tuzla.

baniviciaz000

baniviciaz011

zene-4

baniviciaz015