Održan još jedan mirni protest ˝Žena Srebrenice˝

zselmi1

Održan još jedan mirni protest ˝Žena Srebrenice˝

Članice Udruženja građana ” Žene Srebrenice ” i danas su, kao što to čine svakog jedanaestog dana u mjesecu , održale mirnu protestnu šetnju centrom Tuzle. I ovaj put su im se pridružile članice Asocijacije žena Općinskog odbora SDA Tuzla koje su ih i posjetile prije nekoliko dana kako bi im iskazale podršku.


psrebrenica2
Majke Srebrenice i danas su istakle da još uvijek nekoliko masovnih grobnica nije otkriveno, pa tako i brojna tijela nisu identifikovana. Sa istim problemom se susreću i članovi porodica ubijenih Zvorničana, Vlaseničana, Bratunčana i drugih mjesta gdje su od strane pripadnika bivše JNA-a i srpskih paravojnih formacija počinjena masovna ubistva civila.

U 2010. godini ukopano je 775, u 2011.-oj 613, u 2012.-oj 512 tijela. Ove godine, kako ističu majke Srebrenice, pitanje je hoće li biti spremno 500 tijela. Jedan od problema je i sve manje članova porodica ubijenih, što otežava identifikaciju.

Podršku mirnim protestima danas su, osim članica Asocijacije žena Općinskog odbora SDA Tuzla, pružile i žene iz Zavidovića i Nemile.

zselmi
Služba za odnose s javnošću OO SDA Tuzla