Mladi SDA Tuzlanskog kantona poručili iz Gradačca: ‘Naše opredjeljenje je država BiH: Mi ostajemo ovdje’

salkoo

Mladi SDA Tuzlanskog kantona poručili iz Gradačca: ‘Naše opredjeljenje je država BiH: Mi ostajemo ovdje’


U Gračačcu je u nedjelju pred više nekoliko stotina mladih održan veliki skup Asocijacije mladih SDA TK. Pod parolom “Budi i ti Zmaj za Bosnu” program je počeo polaganjem cvijeća, učenjem Fatihe i minutom šutnje na spomen obilježju šehidima i poginulim borcima da bi se nastavio na Kuli Zmaja od Bosne.

Pozdravnu riječ okupljenim mladima sa područja cijelog Tuzlanskog kantona uputio je domaćin, predsjednik AM SDA Gradačac Nermin Džinović. Skupu se se, pored Džinovića obratili i predsjednik povjereništva KO SDA TK Amir Fazlić, poslanik u Skupštini TK Muamer Zukić, predsjednik AM SDA TK Midhat Čaušević i predsjednik AM SDA BiH Salko Zildžić.

Nermin Džinović, predsjednik AM SDA Gradačac je zaželjevši dobrodošlicu u herojski Gradačac kazao kako su mladi spremni da rade te da učine sve da bi ova država bila budućnost svim građanima BiH.“Dajemo obećanje da ćemo sa još većim žarom raditi na boljem sutra svih nas. Vratićemo prave vrijednosti među ljude koji vrše vlast, a najbolji način za to je da damo šansu mladim ljudima. Podignimo visoko naše zastave, odbacimo strah i sumnje, umjesto toga radimo vrijedno i kako najbolje znamo”, kazao je Džinović.

Predsjednik AM SDA TK Midhat Čaušević kazao je kako se ne smije dozvoliti da se ideja rahmetli Alije Izetbegovića omalovažava i dovodi do besmislice te da se heroji BiH izjednačavaju za zločincima.“Naše opredjeljenje je država BiH te jaka i stabilna SDA. “Čaušević je kazao i da nemaju dilemu kada je u pitanju borba protiv agresije na BiH te da je ta borba sveta i vrijedna divljenja. Nećemo dozvoliti da se najčestitiji sinovi ove zemlje izjednačavaju sa onima koji su počinili najgnusnije zločine u XX stoljeću. “Mladi su spremni, voljni i sposobni da preuzmu obavezu vremena u kojem živimo. Asocijacija mladih je snaga koja ima svoj legalitet i legitimitet”, kazao je Čaušević.

Predsjednik AM SDA BiH Salko Zildžić u svom obraćanju je kazao da je program SDA država BiH, suverena, nedjeljiva i multietnička.“Velika opasnost krije se u našim slabostima. Istina je da SDA nije savršena stranka, istina je da ima funkcionera koji svoj interes stave ispred općeg. Mogli smo bolje. Ali istina je i to da su drugi po ovim pitanjima mnogo lošiji. Analizirajte rad svih vlada u kojima je SDA vodila glavnu riječ te onih u kojima ne vodi ili nije vodila glavnu riječ i uporedite rezultate. Analize će pokazati da je SDA uvijek radila bolje. Da li s tim mi trebamo biti zadovoljni. Ja ću kazati da ne i da uvijek može bolje”, istakao je, između ostalog Zildžić.

gradacac