Izabrano rukovodstvo Asocijacije žena SDA u Mjesnom odboru SDA Centar

azzcentar009

Izabrano rukovodstvo Asocijacije žena SDA u Mjesnom odboru SDA Centar

Asocijacija žena Općinskog odbora SDA Tuzla održala je u četvrtak 10. aprila 2014. godine u prostorijama Mjesne zajednice Centar izbornu skupštinu na kojoj su izabrane predsjednica, potpredsjednica i članice Izvršnog odbora Asocijacije žena MO SDA Centar.

Pozdravnu riječ uputio je predsjednik Mjesnog odbora SDA Centar, gospodin Sead Zahirović koji je zaželio sretan i uspješan rad ove izborne skupštine.

azzcentar004
Prisutnima je riječi dobrodošlice u ime predsjednika Općinskog odbora SDA Tuzla doc.dr. Salke Bukvarevića, zatim članica Izvršnog odbora Asocijacije žena OO SDA Tuzla te u svoje lično ime uputila predsjednica Asocijacije, mr.sc. Enisa Žunić.

Gospođa Žunić predstavila je ukratko Asocijaciju žena Općinskog odbora SDA Tuzla, njen dosadašnji rad, rezultate i okvirni plan djelovanja u narednom periodu.

Naglasila je da su žene u SDA uvijek dobro i predano radile, kao i to da postoji potreba da se još više aktiviraju u radu Stranke.

azzcentar002
Učesnicama izborne skupštine se na poziv gospođe Žunić obratila se i predsjednica Mjesnog odbora Asocijacije žena SDA Brčanska Malta, dipl. pravnica Hidajeta Jarčević Mehić, koja je govorila o svome radu na čelu Asocijacije koja važi za vrlo aktivnu i uspješnu u djelovanju i u promovisanju SDA.

Za predsjednicu AŽ MO SDA Centar jednoglasno je izabrana gospođa Begajeta Altumbabić, a potpredsjednica je Emina Suljić. Članice Izvršnog odbora AŽ SDA Centar su Sabina Mustačević, Šejla Hasanović, Belkisa Suljić, Razija Begović, Edina Altumbabić, Nihada Handanović i Damira Selimović.

Na kraju sastanka predsjednica Asocijacije žena OO SDA Tuzla mr.sc. Enisa Žunić je Mjesnom ogranku SDA Centar poželjela uspješan rad uz napomenu da su pred nama Opći izbori 2014. i da je potrebno da se sve članice maksimalno zauzmu kako bi SDA ostvarila što bolji rezultat. Rečeno je i da Asocijacija u tekućoj godini ima u planu organizovanje humanitarnih akcija, edukativnih predavanja, putovanja, druženja itd.


Služba za odnose s javnošću OO SDA Tuzla