Ekipa „ Limpio „osvajač 14. bajramskog turnira u malom nogometu

bturnir2012008

Ekipa „ Limpio „osvajač 14. bajramskog turnira u malom nogometu

 

Na terenu SK „ Bambi” u Slavinovićima sinoć je završen tradicionalni 14. bajramski turnir u malom nogometu kojeg  je organizovala Asocijacija mladih Općinskog odbora SDA Tuzla uz podršku OO SDA Tuzla.

U dva dana takmičenja koliko je trajao turnir odigran je veliki broj utakmica u kojima je učestvovalo preko trideset ekipa među kojima su bili i oni koji su uz ovaj turnir od njegovih samih početaka. Mnogobrojna publika uživala je u predanoj igri svih ekipa, te ih je bodrila neumorno, nagrađujući aplauzom svaki atraktivan potez ili postignuti pogodak.

Turnir je bio podijeljen u tri kategorije: seniori, djeca 95./96. godište i djeca 2000./2001. godište.

bturnir2012007
Kada je riječ o seniorima, učešće na ovom takmičenju uzele su ekipe RVI 92, SUDSKA POLICIJA, SBB-1, TOM CAT TUZLA, ZLATNI LJILJANI, KISELJAK 18, NOVINARI, BH SYGURNOST, SBB-2, ELKO BOSCH, KOMUNALAC, REMI SK, GORNJA TUZLA, PZ ZEKERIĆ, TZ GAS, LIMPIO, BELUGA TE MAKOM.

Osvajač 14. bajramskog turnira u malom nogometu je ekipa „ Limpio „. Drugo mjesto osvojila je ekipa „ Tom Cat Tuzla „ dok je treće mjesto pripalo ekipi „ PZ Zekerić „. Njima su uručene nagrade i pehari.

Takođe proglašen je i najbolji golman turnira, Rusmir Hasanović iz ekipe Tom Cat Tuzla. Najbolji strijelac je Hamdija Sprečaković iz PZ Zekerić, a najbolji igrač turnira je Edin Aščić iz ekipe Limpio. Nagrade su im uručili zlatni sponzor takmičenja prim.mr.sc.dr.Nermina Mehinović, te Salko Zildžić i Mirsad Gavranović.

„ I ovaj 14. bajramski turnir je protekao u najboljem redu, uz korektnost i seniorskih i dječijih ekipa. Sve je bilo na zavidnom nivou i ovom prilikom im svima u ime Asocijacije mladih SDA zahvaljujem, kao i generalnom pokrovitelju Općinskom odboru SDA Tuzla te zlatnom sponzoru prim.mr.sc.dr. Nermini Mehinović, pokroviteljima, sponzorima i publici koja je davala draž cijelom takmičenju” – istakao je predsjednik Asocijacije mladih OO SDA Tuzla Edis Bajić.

„ Dolazim iz porodice u kojoj su brojniji muškarci, a njima je sport jedna od najvažnijih stvari.  Tako i ja imam želju da promovišem sport i podržim jedno takmičenje kao što je ovaj bajramski turnir. Ovi momci su se dobro družili i mislim da su pokazali šta to znači biti u timu i kako se srčano boriti za ono što vole”  – istakla je prim.mr.sc.dr. Nermina Mehinović.

U dječijoj kategoriji 2000./2001. godište, prvo mjesto je osvojio Beta klub iz Lukavca, a drugo i treće mjesto ekipe „ Bambi”. U kategoriji 95./ 96. godište najbolja je bila ekipa „ Mramor”, drugo mjesto je pripalo ekipi „ Slavinovići” dok je treće osvojila ekipa „ Simin Han”.

bturnir2012001
bturnir2012002
Generalni pokrovitelj manifestacije bio je Općinski odbor SDA Tuzla. Pokrovitelji su Vlada Tuzlanskog kantona – Ministarstvo obrazovanja nauke kulture i sporta te Općina Tuzla. Sponzori takmičenja su Tom Cat Tuzla, Menprom, SK Bambi, Centralno grijanje Tuzla.

Poklone u znak sjećanja na ovaj bajramski turnir Asocijacija mladih OO SDA Tuzla je uručila Salki Zildžiću, prim.mr.sc.dr. Nermini Mehinović i Mirsadu Gavranoviću.


Služba za odnose s javnošću OO SDA Tuzla