Džaferović: Nemam privatne firme i tornjeve, moj doprinos je gradnja institucija BiH

1000 1529694512dzaferovic tribina tuzla1

Džaferović: Nemam privatne firme i tornjeve, moj doprinos je gradnja institucija BiH


U organizaciji Asocijacije mladih SDA, u tuzlanskom hotelu “Mellain”, održana je tribina pod nazivom “Država BiH, državnik i mladi sa Šefikom Džaferovićem”. Skupu u Tuzli prisustvovali su istaknuti članovi SDA, ali i veliki broj mladih.

Prisutni su imali priliku pogledati šestominutni film o Šefiku Džaferoviću kandidatu SDA za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH.

Potom se sudionicima tribine obratio Džaferović, koji je govorio o prijetnjama s kojima su se BiH i SDA susretale u ovom mandatu, o otvorenim nasrtajima na suverenitet BiH, o stalnim prijetnjama teritorijalnom integritetu naše države, stalnim prijetnjama teritorijalnim podjelama u BiH i o otporima koje je pružala SDA takvim inicijativama i takvim zahtjevima.

Također, govorio je o postizbornim planovima.

– Stranka i ja, ako Bog da, kao budući član Predsjedništva BiH, imamo vrlo ozbiljne planove kada je u pitanju BiH. Imamo agendu SDA 20-26, cilj nam je da do 2026. godine BiH postane članica Evropske unije, da postane članica NATO saveza. Cilj nam je da u BiH izgradimo infrastrukturu, elektroenergetske objekte i ekonomiju u BiH dignemo na znatno viši nivo i poboljšamo standard naših građana – kazao je Džaferović.

Istaknuo je da je za samo tri i po godine SDA došla do brojke od 55.000 novozaposlenih, a plan je bio 100.000 zaposlenih za deset godina.

– Naš plan je da u BiH do 2026. godine bude zaposleno milion ljudi i da prosječna plaća bude 1.450 KM. Obećanja koja smo do sada davali realizirali smo u potpunosti unatoč svim skepticima i onima koji su pokušavali da obezvrijede obećanja koja smo davali 2014. godine – rekao je, između ostalog, Džaferović.

– Nema povrede suvereniteta BiH, njenog teritorijalnog integriteta, novih etničkih podjela, to je poruka svima sa ovog skupa. Može biti samo reintegracije BiH i to će biti realizacija našeg cilja kojeg je postavio rahmetli Alija Izetbegović, izgradnja cjelovite i demokratske BiH, države ravnopravnih naroda na cijeloj njenoj teritoriji – poručio je Džaferović.

Džaferović je prisutnima ponudio i svoju viziju funkcije člana Predsjedništva BiH.

– Kada budem izabran u Predsjedništvo BiH, ponudit ću drugoj dvojici članova Predsjedništva konstruktivan rad i odnos. Ovoj zemlji je previše svađe i loše političke atmosfere. Ukoliko budem imao pozitivan odgovor, bit ću sretan, ali svakom od budućih članova Predsjedništva poručujem neka se ne igra sa vrijednostima BiH – istakao je Džaferović.

Kandidat SDA za Predsjedništvo govorio je i o svojoj porodici, moralnim vrijednostima, odrastanju…

– Ja nemam, niti sam pravio privatne firme, tornjeve, nešto što treba da ostane meni i mojoj porodici. Moje najveće bogatstvo su zakoni i institucije ove zemlje i moj doprinos u tome, to ostaje svima nama u BiH – zaključio je Džaferović.

Inače, uvertiru za počasnog gosta kratkim govorima dali su Midhat Čaušević, Bego Gutić, Salko Zildžić, Amir Fazlić i Safet Softić. Svi oni su u obraćanjima pozvali mlade da lobiranjem i na drugi način podrže na izborima Šefika Džaferovića, kao kandidata za bošnjačkog člana Predsjedništva.

1000 1529694513dzaferovic tribina tuzla2

1000 1529694510dzaferovic tribina tuzla

1000 1529682979dzaferovic tuzla1