Asocijacija mladih SDA na dostojanstven način obilježila devedeset godina od rođenja prvog predsjednika Alije Izetbegovića

sf-400x314

Asocijacija mladih SDA na dostojanstven način obilježila devedeset godina od rođenja prvog predsjednika Alije Izetbegovića

Dijeljenje


Devedeset godina od rođenja prvog predsjednika Predsjedništva Republike Bosne i Hercegovine i vrhovnog komandanta Armije R BiH Alije Izetbegovića, obilježeno je posjetom šehidskom mezarju Kovači u Sarajevu, učenjem Fatihe i polaganjem cvijeća na mezar počasnog predsjednika Stranke demokratske akcije.

Obilježavanje godišnjice rođenja r. predsjednika Izetbegovića organizovala je Asocijacija mladih Stranke demokratske akcije predvođena predsjednikom Salkom Zildžićem.

“Nama prije nego drugima pripada čast i obaveza da podsjećanjem na lik i djelo predsjednika Izetbegovića preispitamo sopstveni put kojim hodimo i povijesni trenutak u kojem se nalazimo. To je naš dug prema ranijim generacijama”, poručio je Zildžić u svom obraćanju novinarima, te članovima AM SDA.

Cvijeće na mezar prvog predsjednika Predsjedništva R BiH položio je i bošnjački član Predsjedništva i predsjednik Stranke demokratske akcije Bakir Izetbegović. U svom kratkom obraćanju podsjetio je na lik i djelo svog oca, najavivši skoru realizaciju projekta audizacije isječaka iz knjiga Alije Izetbegovića.

” To će čitati probrani glumci i mislim da ćemo to uspjeti završiti do 19. oktobra, dana kada je preminuo prije 12 godina. To će približiti ljudima Alijinu misao koja je bila jaka. Devet godina je proveo u zatvorima, a osam u ratovima. Imao je težak, ali junački život”, istakao je predsjednik Izetbegović, zahvalivši se članovima AM SDA je su odlučili posjetiti Kovače.

Predvođeni predsjednikom AM SDA, članovi Asocijacije pristigli i iz manjeg bh. entiteta, program obilježavanja 90 godina od rođenja r. Alija Izetbegovića nastavili su posjetom Muzeju Alija Izetbegović.

sda.ba