Asocijacija žena SDA Tz prisustvovala obilježavanju 20. godišnjice ” Fatme “

azifatma002

Asocijacija žena SDA Tz prisustvovala obilježavanju 20. godišnjice ” Fatme “

U kongresnoj sali hotela “Holiday” u Sarajevu svečano je obilježena 20. godišnjica rada i postojanja Asocijacije “Fatma” BiH. Svečanosti su prisustvovale i predsjednica i članice Asocijacije žena OO SDA Tuzla.

Asocijacija “FATMA” BiH počela je sa radom davne 1993. godine. Generalni pokrovitelj Asocijacije bio je prvi predsjednik Bosne i Hercegovine rahmetli Alija Izetbegović sa svojom suprugom.


azifatma001
azifatma003
Misija Asocijacije “FATMA” je da vodi brigu o djeci i porodici, odgoju i obrazovanju uključujući edukaciju žene, majke. FATMA je ispunjavala zadatke SDA i prvenstveno se brinula o djeci šehida, poginulih boraca, djeci povratnika, sa jasnom vizijom neodvojivosti odgoja od obrazovanja, kako bi djeca stasala u stručnjake visokih moralnih kvaliteta.

Prema protokolu, prisutnima su se obratili zamjenik predsjednika SDA i član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović, počasna predsjednica Asocijacije Fatima Hukić, predsjednica Asocijacije mr. Kenela Zuko. Svoj doprinos svečanom obilježavanju dali su Amir Zukić, generalni sekretar SDA i dr. Denis Zvizdić, predsjednik KO SDA Sarajevo, koji su uručili zahvalnice Kantonalnim odborima Asocijacije “FATMA” i pojedincima za nesebičnu pomoć i podršku radu Asocijacije za proteklih 20 godina .

U muzičkom dijelu programa učestvovao je Hor Asocijacije “FATMA” SBK, Hor “Hazreti Hamza” Sarajevo, Sakib Pečkić učač Kur’ana iz SBK i pjevač Vanja Muhović iz Sarajeva.