Asocijacija žena SDA Slavinovići pomogla u čišćenju stadiona «Luke»

proleter3

Asocijacija žena SDA Slavinovići pomogla u čišćenju stadiona «Luke»

 

Vrijedne članice Asocijacije žena SDA Slavinovići, mr. sc. prim. dr. Nermina Mehinović, Minela Spahić, Indira Jahić, Fadila Hujdur i Nermina Hujdur, proteklog vikenda su učestvovale u čišćenju stadiona «Luke» u Slavinovićima na kojem trenira FK «Proleter».

proleter1
Ovaj klub prve lijepe dane koristi za pripremu Stadiona «Luke» kako bi u što boljim uslovima odigravali utakmice proljetnog dijela takmičenja Kantonalne lige, te namjeravaju da zainteresuju i građane za podršku naporima sportskih radnika i klubova za omasovljenje sporta.

Članice Asocijacije žena SDA iz Slavinovića rado su se odazvale ovoj akciji te je tokom dana stadion očišćen i uređen. Ovo je samo jedan mali doprinos koji su rado dale svojoj lokalnoj zajednici, kako bi život svih građana Slavinovića, ali i cijelog grada bio ugodniji, svjesne da će od toga svi, a naročito omladina imati koristi.

proleter2
Vrijedne naše aktivistkinje su i prikupile novac te kupile i poklonile FK «Proleter» profesionalnu loptu Adidas Liga šampiona.

Ova Asocijacija je inače vrlo aktivna i svakog mjeseca organizuju edukativne skupove, predavanja, druženja…


SDA Tuzla je i svojom programskom platformom opredjeljena i istrajna u realizaciji projekata koji su od kapitalnog značaja za građane Tuzle, a podrška se daje svim aktivnostima koje će suštinski učiniti da Tuzla ima sve karakteristike grada.

U oblasti sporta SDA Tuzla se zalaže, između ostalog, da se kroz planiranje budžeta Općine nužno predvide sredstva za rekonstrukciju i izgradnju sportskih i dječijih igrališta.

Služba za odnose s javnošću OO SDA Tuzla