Asocijacija žena SDA iz Hercegovačko-neretvanskog kantona posjetila OO SDA Tuzla

zenehnk010

Asocijacija žena SDA iz Hercegovačko-neretvanskog kantona posjetila OO SDA Tuzla

Članice Asocijacije žena SDA iz Hercegovačko-neretvanskog kantona posjetile su danas Općinski odbor SDA Tuzla gdje ih je primio predsjednik Salko Bukvarević. Povod za njihovu posjetu Tuzli je komemoracija na Kapiji posvećena stradanju tuzlanske mladosti 25. maja 1995. godine, gdje su odale poštovanje žrtvama i položile cvijeće. Domaćin članicama Asocijacije žena SDA iz HNK  je bila Asocijacija žena OO SDA Tuzla na čelu sa predsjednicom Enisom Žunić.

 

 

U razgovoru sa predsjednikom Bukvarevićem, žene iz obje Asocijacije su prezentirale svoje najznačajnije aktivnosti koje reaalizuju tokom cijele godine, od kojih su najznačajnije one koje imaju humanitarni i edukativni karakter. Napomenuto je da je Asocijacija žena OO SDA Tuzla oformljena i prije nego je postojala u Statutu Stranke te da ima dugu tradiciju. Gošće su upoznate s podatkom da u svakoj općinskoj organizaciji SDA u Tuzlanskom kantonu postoji Asocijacija žena Stranke.

Predsjednik Bukvarević je ovu posjetu ocijenio kao veoma značajnu, posebno se osvrćući na njen povod, 25. maj kada se desio najtragičniji događaj u Tuzli tokom agresije od 1992.-1995. te je govorio i o drugim ratnim dešavanjima na ovom području koji su prethodili ubistvu tuzlanske mladosti. Pohvalno je govorio o radu Asocijacije žena OO SDA Tuzla.

zenehnk022Naglasio je da treba i dalje postojati povezanost idejama koje je postavio rahmetli predsjednik Alija Izetbegović te da treba izvući pouke za dalji razvoj institucija BiH.

Predsjednica Asocijacije žena  KO SDA HNK Alisa Hajdarović, predstavila je aktivnosti Asocijacije te planove za naredni period. Jedna od stvari koje će već za naredni vikend biti realizovane je posjeta školaraca iz Podrinja Hercegovačko-neretvanskom kantonu gdje će oni zajedno sa đacima iz HNK imati sportska takmičenja i priliku za druženje.

I članice AŽ OO SDA Tuzla će uzvratiti ovu posjetu svojim kolegicama iz Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Članice obje Asocijacije žena su sa zadovoljstvom istakle kako imaju podršku predsjednika svojih Općinskih odbora.

Nadira Đapo, predsjednica AŽ OO SDA Konjic uručila je na kraju prijema simbolične poklone predsjedniku OO SDA Tuzla Salki Bukvareviću i predsjednici AŽ OO SDA Tuzla Enisi Žunić.

Takođe, i gošće su obradovane jednim darom koji simbolizira grad Tuzlu, kako bi im ova posjeta ostala urezana u sjećanju.

Služba za odnose s javnošću OO SDA Tuzla