AM SDA Tuzla: Radionica o prezentacijskim vještinama i javnom nastupu

fradionica004

AM SDA Tuzla: Radionica o prezentacijskim vještinama i javnom nastupu

Dijeljenje

Asocijacija mladih Općinskog odbora SDA Tuzla organizirala je proteklog vikenda radionicu pod nazivom „Prezentacijske vještine i javni nastup”.

Učesnici su imali priliku naučiti kako unaprijediti vlastite prezentacijske vještine, komunikaciju i javni nastup.

Sama radionica bila je podijeljena u dvije grupe. Prvoj grupi su prisustvovali članovi Izvršnog odbora AM SDA Tuzla, dok je druga bila predviđena za predsjednike mjesnih odbora Asocijacije mladih.

Trener radionice Tarik Dautović iz sarajevskog Udruženja omladine „Impuls”, članovima AM SDA Tuzla je detaljno objasnio na koji način kreirati uspješnu power point prezentaciju i kako je prezentirati uz pravilan govor tijela, pravilnu gestikulaciju i bez treme, a imali su priliku da se oprobaju i u javnom nastupu pred kamerom.

„ Segment javnog nastupa, komunikacijskih vještina i govorništva je vrlo važan u životu svakog političara, a posebno mladih ljudi koji imaju ambicije da se bave politikom. Ovo je prilika da od mladih krene promjena i da se u Stranku počnu uvoditi evropski i svjetski trendovi „ – kazao je instruktor Dautović.

Članovi Asocijacije mladih OO SDA Tuzla pokazali su veliki interes za usvajanje znanja iz ove oblasti koje im može pomoći u njihovom budućem radu.

„ Asocijacija mladih u novom sazivu, kontinuirano radi na promociji neformalnog obrazovanja kao bitnog elementa cjeloživotnog učenja. S tim u vezi, danas smo počastvovani dozom znanja iz područja javnog nastupa i komunikacijskih vještina, koji su veoma bitan, ako ne i najvažniji elemenat političkog djelovanja. Smatram veoma važnim spomenuti i podršku predsjednika Općinskog odbora SDA Tuzla Sabahudina Imamovića ovom projektu, ali i svim drugim aktivnostima koje mi kao Asocijacija realizujemo „ – istakao je predsjednik Asocijacije mladih OO SDA Tuzla dr. sc. Senad Mehmedinović najavivši i novu aktivnost Asocijacije mladih.

„Iskoristit ću priliku i da naglasim da će uskoro Asocijacija mladih raspisati Javni poziv za treninge iz područja liderstva i tim bildinga. Trening će trajati minimalno mjesec dana, svake sedmice, besplatan je i učesnici će dobiti odgovarajuće certifikate i potvrde o učešću. Trening će voditi eminentni stručnjaci iz područja liderstva „ – kazao je Mehmedinović.

Sve ovo samo je dio programskih aktivnosti koje Asocijacija mladih OO SDA Tuzla vrlo uspješno sprovodi. Pred Asocijacijom su brojni značajni projekti za mlade koje osmišljavaju timovi pod vodstvom predsjednika Senada Mehmedinovića i uz podršku Općinskog odbora SDA Tuzla.

Tim za informisanje AM SDA Tuzla

fradionica001

fradionica003

fradionica002


unnamed