AŽ SDA Stupine donirala hljeb Narodnoj kuhinji ” Imaret”

1

AŽ SDA Stupine donirala hljeb Narodnoj kuhinji ” Imaret”

Dijeljenje

Članice Asocijacije žena SDA Stupine na čelu sa predsjednicom Mirelom Mehanović i uz podršku AŽ SDA Tuzla, organizovale su humanitarnu akciju prikupljanja hljeba za Narodnu kuhinju “Merhamet” u Tuzli. Tom prilikom je donirano 400 vekni hljeba.

Direktorica Regionalnog centra Merhamet Tuzla, Mensura Husanović, istakla je zadovoljstvo ovim gestom i doniranjem tog prijeko potrebnog artikla kuhinji koja ima 2400 korisnika koji ovdje dobijaju po jedan kompletan obrok dnevno.  – Dnevne potrebe Narodne kuhinje “Merhamet” Tuzla su 550 vekni od 800g. Naravno, kuhinji su svakodnevno potrebni i drugi prehrambeni artikli – istakla je Husanović.

Ovo je samo jedna u nizu humanitarnih akcija koje je do sada realizovala Asocijacija žena SDA Tuzla.

– Asocijacija žena SDA Tuzla redovno podržava i uvijek će podržavati ovakve aktivnosti kako bismo pomogli našim sugrađanima. Danas su to učinile vrijedne članice AŽ SDA Stupine, naredni put to će biti neki drugi mjesni ogranak. To je jedan dio naše misije i na tom putu ćemo ustrajati – kazala je predsjednica Asocijacije žena Gradskog odbora SDA Tuzla Hidajeta Jarčević.

3

5

7


Asocijacija žena GO SDA Tuzla