22. godišnjica Asocijacije mladih Općinskog odbora SDA Tuzla

22am007

22. godišnjica Asocijacije mladih Općinskog odbora SDA Tuzla

Predstavnici Asocijacije mladih Općinskog odbora SDA Tuzla danas su održali press konferenciju u povodu 22. godišnjice Asocijacije.


Asocijacija mladih OO SDA Tuzla osnovana je 16. februara 1991. godine pod nazivom Muslimanski omladinski savez na čijem čelu je bio aktuelni predsjednik Općinskog odbora SDA Tuzla dr.sc.Salko Bukvarević. Kroz više od dvije decenije postojanja Asocijacija je radila u smjeru jačanja Stranke demokratske akcije i države Bosne i Hercegovine.

Tadašnji omladinci Općinskog odbora SDA Tuzla su vršili pripreme za odbranu Bosne i Hercegovine i direktno učestvovali u njenoj odbrani od agresora, a danas sa ponosom rade na njenoj izgradnji, jačanju i putu ka Euroatlanskim integracijama. Devet članova Muslimanskog omladinskog saveza je posthumno odlikovano zlatnim ljiljanom, najvećim ratnim prizanjem , a jedan je odlikovan i ordenom narodnog heroja.

22am012
Svih ovih godina Asocijacija mladih SDA Tuzle je bila veoma aktivan dio Stranke za šta je zaslužan veliki broj članova Asocijacije.

” Zahvaljujem se cijelom Općinskom odboru Stranke koji je bio uz nas mlade i nesebično nam davao podršku u našem radu i napredovanju kao i u našim zalaganjima da život mladih ljudi u ovog gradu pokušamo učiniti boljim. Moram napomenuti da su uvijek naše manifestacije, akcije i druge aktivnosti podržane i da smo politički sazrijevali zahvaljujući našim iskusnijim stranačkim kolegama. Omladinci okupljeni oko Asocijacije mladih postali su pravi partner šire društvene zajednice u stvaranju ambijenta za bolji život. Danas u Općinskom vijeću Tuzla imamo dva vijećnika iz Asocijacije mladih. To smo mr. Mirza Tupajić i ja, a vjerujem da će nas nakon narednih izbora biti još više. Ono čime se mi možemo pohvaliti je da su inicijative AM OO SDA Tuzla u proteklom periodu usvajane, prihvatane, a nadamo se da će uskoro biti i realizovane. Koristim priliku da još jednom pozovem sve mlade ljude Tuzle i Tuzlanskog kantona da se uključe u politiku jer su potrebni i državi i gradu. Mi ćemo cijele godine imati aktivnosti za mlade, posjete udruženjima i organizacijama, a planiramo organizovati i Savjetovanje Asocijacije mladih SDA Tuzla na temu ” Usvajanje Strategije djelovanja AM SDA Tuzla za period 2013. – 2015.godine”. Nosilac ove aktivnosti će biti Savjet za razvoj i organizaciono jačanje AM SDA Tuzla i Savjet za programske aktivnosti AM SDA Tuzla „ – kazao je predsjednik Asocijacije mladih Općinskog odbora SDA Tuzla Edis Bajić.

Članovi Asocijacije danas su posjetili Dom za djecu bez roditeljskog staranja u Tuzli gdje su uručili prigodne poklone.

U okviru obilježavanja 22. godišnjice Asocijacije mladih OO SDA Tuzla, u subotu 16. februara u prostorijama Općinskog odbora SDA Tuzla bit će organizovan prijem za dosadašnje predsjednike Asocijacije mladih SDA Tuzla. Nakon toga članovi Izvršnog odbora AM će položiti cvijeće na Kapiji, te na Aleji mladosti na Slanoj Banji. U narednom periodu biće upriličen obilazak mezara šehida MOS-a Tuzla. Za nedjelju 17. februar u 18h planirano je druženje prijatelja Asocijacije u hotelu Tehnograd.

22am009

Centralni događaj obilježavanja 22. godišnjice Asocijacije mladih Općinskog odbora SDA Tuzla je svečana akademija „Asocijacija mladih SDA Tuzla, od 1991. do 2013.godine” koja će se održati 9. marta 2013. godine u Bosanskom kulturnom centru u Tuzli.

Služba za odnose s javnošću OO SDA Tuzla