13. bajramski malonogometni turnir može da počne !

img_3497

13. bajramski malonogometni turnir može da počne !

img_3496
Drugog i trećeg dana ramazanskog Bajrama ove godine, 31. avgusta i 1. septembra,  u organizaciji Asocijacije mladih OO SDA Tuzla i uz podršku OO SDA Tuzla, na terenu SK „ Bambi“ u Slavinovićima održat će se tradicionalni bajramski turnir u malom nogometu, 13. po redu. Tim povodom, predstavnici AM OO SDA Tuzla su organizovali press konferenciju na kojoj su se novinarima obratili u ime organizatora Edis Bajić, predsjednik Asocijacije mladih OO SDA Tuzla te sudija turnira, Mirsad Gavranović.   

Pripreme za ovo takmičenje su uspješno okončane i izvršeno je žrijebanje ekipa. U dva dana trajanja turnira biti će odigrano preko šezdeset utakmica. Dvadeset ekipa je svrstano u četiri grupe. A grupa: YOUNG BOYS, ALKATRAZ, BAMBI, MUP TK, RVI 15. MAJ VETERANI. B grupa: MAKOM, PIVARA TUZLA, ZLATNI LJILJANI, SKI JET, SUDSKA POLICIJA. C grupa: LIMPIO, BH PLAY, BH SIGURNOST, TIM JASKO, RVI 15. MAJ JUNIORI. D grupa: TOM CAT, BELUGA S.HAN, PODRAVKA, MILADIJE, POŠTA.

U okviru programa je i revijalna utakmica između vijećnika Općinskog vijeća Tuzla i novinara, kao i odmjeravanje fudbalskih vještina ženskih ekipa, Salt Lake City i Doboj Istok. U jutarnjim satima prvog dana turnira odigrat će se utakmice između djece polaznika škole fudbala do deset godina.

Delegati 13. bajramskog turnira su Mirsad Gavranović i Mevludin Čorhodžić, dok su sudije Vedad Džaferagić, Almir Medić i Fahir Trakić.

Kao i svake godine obezbijeđen je bogat nagradni fond za prvo, drugo i treće mjesto koje osvoje ekipe seniora. Takođe su osigurane medalje i pehari za prvo, drugo i treće mjesto među ekipama najmlađih i zahvalnice za učešće, a biće nagrađeni i najbolji strijelac, igrač i golman turnira.  

Ističemo da su pored takmičarskog dijela programa, organizatori odlučili da u okviru turnira sprovedu i humanitarnu akciju za našeg sugrađanina Jasenka Terzića (1974) koji je teško bolestan i kojem je za liječenje potrebno 40 000 konvertibilnih maraka. Građani će svoje dobrovoljne priloge moći stavljati u kutije koje će biti postavljene u krugu stadiona za tu namjenu.

 

Početak 13. tradicionalnog bajramskog turnira je u srijedu 31. avgusta u 8h, a zvanično otvorenje je predviđeno istog dana u 18h.

Generalni pokrovitelji turnira su OO SDA Tuzla, Općina Tuzla, Vlada Tuzlanskog kantona, Federalno ministarstvo kulture i sporta  i SK „ Bambi“.

Služba za odnose s javnošću OO SDA Tuzla