Završni skup OO SDA Tuzla u Simin Hanu

skupsiminhan001

Završni skup OO SDA Tuzla u Simin Hanu

Općinski odbor Stranke demokratske akcije Tuzla večeras je pred velikim brojem članova i simpatizera SDA koji žive u Simin Hanu predstavio kandidate SDA Tuzle za predstojeće Opće izbore za Parlamentarnu skupštinu BiH, Parlament Federacije BiH i Skupštinu Tuzlanskog kantona.


skupsiminhan002
Na listi SDA Tuzle je 8 kandidata: kandidat za Parlamentarnu skupštinu BiH je gospodin Hazim Rančić, diplomirani pravnik (3) ; kandidati za Parlament FBiH su Albina Vicković, diplomirani žurnalista (2), Prof.dr. med.sci Zijah Rifatbegović – specijalista opšte hirurgije (5), Salko Zildžić diplomirani profesor sporta (12) ; kandidati za Skupštinu TK su Minela Spahić profesorica bosanskog jezika i književnosti (2), Muris Andelija diplomirani pravnik (14), Doc.dr.med.sci Harun Avdagić-subspecijalista kardiohirurg (29) i Belma Smajić profesorica bosanskog jezika i književnosti (31).

skupsiminhan014
skupsiminhan013
Prisutnima su se, pored kandidata, obratili predsjednik MO SDA Simin Han i vijećnik u Općinskom vijeću Tuzla Beriz Sakić i predsjednik Općinskog odbora SDA Tuzla doc.dr. Salko Bukvarević.

” Ja sam ubjeđen da će se naši kandidati SDA Tuzle ukoliko im date svoje povjerenje neumorno boriti protiv nepravde i za vaše bolje sutra. Za koga ne trebate glasati…Alija Izetbegović je u jednom od svojih govora rekao : Nemojte glasati za one koji su se pretvorili u lokalne moćnike. Nemojte glasati za one koji su stekli velika bogatstva, a da im se ne zna porijeklo. Nemojte glasati za one koji agituju za sebe i kažu glasajte za mene. Takvi sigurno nisu dobri. Ujedinimo se i 12. oktobra pokažimo snagu i pokažimo da smo stranka koja je bila, jeste i biće najjača u BiH – poruka je sa predizbornog skupa SDA u Simin Hanu.

” Ovo je završni skup SDA za općinu Tuzla. Krenuli smo sa Brčanske Malte koja je sinonim odbrane i pobjede Armije BiH. Završavamo u Simin Hanu koji je sinonim pobjede Stranke demokratske akcije i Bakira Izetbegovića” – kazao je predsjednik OO SDA Tuzla Salko Bukvarević koji se zahvalio MO SDA Simin Han, mjesnom Izbornom štabu i svim aktivistima.

skupsiminhan035

Služba za odnose s javnošću OO SDA Tuzla