Zašto je do sada Kebo skrivao dokumentaciju o političkim ubistvima?

mirsad-kebo11-e1359983039289

Zašto je do sada Kebo skrivao dokumentaciju o političkim ubistvima?

SDA je snažno opredijeljena za neovisnost u radu policijskih i pravosudnih institucija u Bosni i Hercegovini. Također, smatramo da se sva počinjena ubistva, bez obzira na njihovu kriminalnu, ratnu ili bilo koju drugu pozadinu trebaju ubrzano rješavati, i s tim se trebaju baviti nadležne institucije.


Jučerašnja predstava za javnost koju je režirao potpredsjednik Federacije Mirsad Kebo uručujući ministru sigurnosti BiH dio dokumentacije o političkim ubistvima u Federaciji obična je farsa za građane.

Postavlja se pitanje zašto sada, nakon toliko vremena od ubistva Ugljena i Leutara, samo dio dokumentacije dospijeva u „prave ruke” ?

Je li do sada potpredsjednik Federacije skrivao ove dokumente te čekao pogodan trenutak da skupi nešto jeftinih političkih poena, ili je krenuo u politički obračun sa neistomišljenicima ?!

Krajnje su licemjerne Kebine ocjene trenutnog stanja u državi, jer je on do sada obnašao vodeće pozicije u javnim preduzećima, a potom u zakonodavnoj i izvršnoj vlasti, od predsjednika Skupštine Kantona Sarajevo,guvernera KS,poslanika u Parlamentu FBiH, ministra u Vijeću ministara te već drugi mandat potpredsjednika F BiH!

Zanimljiva je ta njegova iznenadna „zabrinutost” za strah, nesigurnost i nepovjerenje građana u institucije ove zemlje.

Njegova potreba za medijskom pažnjom je nezasitna, a njom redovito baca prašinu u oči upravo onim građanima o kojima tobože toliko brine. Kebo iz svoje opsesivne želje za pozornošću zloupotrebljava medijski prostor čak i kada ide u „prijateljske” posjete bolesniku. Predsjednika Tihića je do sada posjetilo na desetine prijatelja, ali niko nije imao potrebu da poziva novinare i ovjekovječi fotografijom trenutak koji predstavlja nešto sasvim normalno i nešto što se podrazumijeva, doduše samo pravom čovjeku.

sda.ba