Zasjedao Općinski odbor SDA Tuzla

2sjednica041

Zasjedao Općinski odbor SDA Tuzla

Dijeljenje

Općinski odbor Stranke demokratske akcije Tuzla održao je u petak 2. oktobra 2015.godine II redovnu sjednicu. Na dnevnom redu bila je Informacija o radu OO SDA Tuzla u periodu juni – septembar 2015. godine, tačka o sprovođenju izbora u Asocijaciji žena i Asocijaciji mladih Općinskog odbora SDA Tuzla te tekuća pitanja.

2sjednica022

2sjednica006
U okviru prve tačke, izvjestilac Sabahudin Imamović, predsjednik Općinskog odbora SDA Tuzla, istakao je da je u periodu juli – septembar 2015. godine razmatrano i usvojeno nekoliko važnih odluka i informacija kao što su: Odluka o formiranju Kadrovske komisije OO SDA Tuzla, Odluka o načinu vođenja evidencije o članstvu OO SDA Tuzla, Odluka o formiranju tima za koordinaciju rada Asocijacije žena i Asocijacije mladih te Odluka o zaduženim članovima Izvršnog odbora i gradskim vijećnicima za koordinaciju rada u radnim grupama.Razmatrane su i usvojene informacije o radu Asocijacije žena, Asocijacije mladih i Asocijacije Fatma. Mjesec Ramazan je iskorišten za organizaciju iftara. Pored iftara kojeg je organizovao Općinski odbor, uspješne iftare su organizovali i povjereništva AŽ , AM i Asocijacija Fatma te mjesni ogranci: Batva, Slatina, Sjenjak i Stupine- Ši Selo. Procjenjuje se da je na ovim iftarima učestvovalo preko 800 gostiju. Tokom mjeseca Ramazana podijeljen je određeni broj paketa. Drugog dana Ramazanskog bajrama organizovan je tradicionalni bajramski prijem u prostorijama Stranke, a delegacija OO SDA Tuzla je učestvovala i u obilježavanju Dana šehida. Drugog i trećeg dana Bajrama održan je tradicionalni bajramski turnir u malom nogometu.

05. avgusta ove godine obilježena je 25. godišnjica osnivanja SDA u Tuzli organizovanjem press konferencije, a tim povodom je izdato i saopštenje za javnost u kojem je istaknut značaj i uloga SDA u političkom životu Tuzle i BiH u posljednjih 25 godina te najavljeno održavanje drugih manifestacija kulturnog, sportskog i humanitarnog karaktera kojima treba da se obilježi ovaj značajan jubilej. Promovisan je treći broj Biltena OO SDA Tuzla koji je štampan povodom dva važna događaja koji su obilježili politički život SDA u proteklom periodu, a to su: 6. Kongres SDA BiH i 25. godišnjica postojanja i rada OO SDA Tuzla. Urednički dio posla realizovali su Semir Fejzić i Selma Bukovac. Bilten sadrži puno korisnih informacija o rezultatima izbora u Stranci na svim nivoima, podatke o aktivnostima OO SDA Tuzla, Kluba vijećnika u Gradskom vijeću kao i podatke o stranačkoj infrastrukturi.

2sjednica019
Trećeg dana Kurban- bajrama održan je bajramski prijem u prostorijama Stranke , a istoga dana je Narodnoj kuhinji “Imaret” od strane OO SDA Tuzla u saradnji sa povjereništvom AM donirano oko pola tone kurbanskog mesa.

Povjereništva Asocijacije žena i Asocijacije mladih su u proteklom periodu imali nekoliko značajnih zajedničkih i samostalnih aktivnosti:
AM je sprovela aktivnost potpisivanja podrške za ratnog komadanta Nasera Orića. Za dva dana skupljeno je 1227 potpisa.
Povjereništvo Asocijacije mladih OO SDA Tuzla je 27. juna 2015. godine organizovalo instruktivnu nastavu iz predmeta Hemija i Biologija za buduće studente Univerziteta u Tuzli. Na edukaciji je ukupno učestvovalo 127 mladih osoba. Asocijacija mladih se aktivno uključila u Projekat pomoći školovanja djece povratnika.
Asocijacija žena OO SDA Tuzla je učestvovala u akciji volontiranja u “Diti”, obavila je posjetu Domu za djecu bez roditeljskog staranja i tom prilikom štićenicima Doma uručila prigodne bajramske poklone, organizovana je akcija čišćenja spomenika šehidima i palim borcima MZ Batva te je uspješno sprovedena akcija prikupljanja pomoći izbjeglicama iz Sirije. Dana 11.07.2015. godine, Povjereništvo AM SDA Tuzla i AŽ SDA Tuzla organizovali su obilježavanje 20. godišnjice genocida u Srebrenici.

Trenutno je u toku humanitarna akcija Asocijacije Fatma OO SDA Tuzla „ 1000 sveski za osnovce „ kojom se želi pomoći djeci iz porodica ratnih vojnih invalida i demobilisanih boraca, iz socijalno ugroženih porodica, djeci samohranih majki i bez roditeljskog staranja.


2sjednica010
U okviru druge tačke dnevnog reda Općinski odbor SDA Tuzla je usvojio termine i raspored sprovođenja izbora u Asocijaciji žena i Asocijaciji mladih OO SDA Tuzla. Izbori će se održati po mjesnim odborima SDA Tuzla od 05.10.2015. do 10.10.2015. godine. Svi članovi Stranke se pozivaju da u što većem broju prisustvuju kandidaciono-izbornim skupštinama u svom mjesnom ogranku, a raspored njihovog održavanja je objavljen na web stranici OO SDA Tuzla.

Služba za odnose s javnošću OO SDA Tuzla