Zasjedalo Opštinsko vijeće Tuzla

1vijece32

Zasjedalo Opštinsko vijeće Tuzla

 


U Tuzli je danas održana sjednica Opštinskog vijeća. Rad vijećnika je bio izuzetno efikasan tako da se za nešto više od sat vremena prešlo svih sedam tačaka dnevnog reda koje su i usvojene.

Razmatran je i usvojen Program rada Vijeća Tuzla za 2012. godinu, kao i Odluka o načinu dodjeljivanja javnih priznanja u ovoj godini. Vijeće je razmatralo i usvojilo niz imovinsko – pravnih akata, te je obrađena tačka o razrješenju i izborima u Savjetima mjesnih zajednica.

Vijeće je usvojilo i finansijski plan utroška sredstava granta Opštine Tuzla za 2012. godinu Fondacije ˝Istina Pravda Pomirenje˝. Grant za 2012. godinu Fondaciji iznosi 60.000 KM. U rashodima najviše će novca biti utrošeno na plate i ostala primanja i to u iznosu od oko 29.100 KM, zatim slijede troškovi predmeta Jurišić oko 17.100 KM, gdje je na advokatske troškove raspoređeno 7.800 KM, na vještačenje 3.600 KM, a slijede ih troškovi za hotelski smještaj u iznosu od 2.600 KM.

Donesen je zaključak da se u obezbjeđenje finansijskih sredstava za rad Fondacije trebaju uključiti i drugi organi.

Vijećnici iz Stranke demokratske akcije Tuzla su postavili ukupno pet vijećnićkih pitanja. Tako je dr. Mirsad Malohodžić postavio pitanja ” zašto je slabo grijanje u Tuzli u odnosu na ranije godine”, zatim ” zašto se ne odgovori građanima iz Džafer mahale u vezi imovinsko-pravnih odnosa” te ” da li je nađena zamjenska lokacija za stadion Drugi oktobar u Mjesnoj zajednici Centar “. Vijećnik Edis Bajić postavio je pitanje koje će se uputiti JKP ” Komunalac”, a glasi ” da li će i kada biti postavljen novi higjeničar za čišćenje u Gornjoj Tuzli “. Bajić je na inicijativu građana iz MZ Slavinovići, tačnije iz ulica Birčanskog odreda i dijela Fočanske ulice, uputio i vijećnićko pitanje za Službu za inspekcijske poslove Opštine Tuzla koje glasi ” kada će biti riješen problem stanovnika iz navedenih ulica po pitanju izljevanja sadržaja iz septičke jame na put od strane nesavjesnih komšija”.

Služba za odnose s javnošću OO SDA Tuzla