Zasjedalo Općinsko vijeće Tuzla

o43vijece002

Zasjedalo Općinsko vijeće Tuzla

Dijeljenje

 

Danas je održana 43. redovna sjednica Općinskog vijeća Tuzla. Najduža rasprava vodila se u vezi sa razmatranjem i usvajanjem Izvještaja o radu i poslovanju javnih i drugih preduzeća čiji je osnivač ili suosnivač Općina Tuzla za 2011. godinu ( JP RPC ” Inkubator ” Lipnica d.o.o. Tuzla, JKP ” Pannonica d.o.o. za sportsko rekreativne aktivnosti Tuzla, JKP Komemorativni centar d.o. Tuzla ). Svi izvještaji su nakon određenih sugestija i primjedaba jednoglasno usvojeni.Vijeće je usvojilo Odluku o preuzimanju osnivačkih prava nad Javnom zdravstvenom ustanovom Dom zdravlja sa poliklinikom ” Dr. Mustafa Šehović ” Tuzla i Odluku o preuzimanju osnivačkih prava nad Javnom zdravstvenom ustanovom ” Gradske apoteke ” Tuzla.

Razmotren je i usvojen Regulacioni plan poslovno-proizvodne zone ” Mlake-Šićki Brod ” u Tuzli te Odluka o njegovom provođenju. Vijećnici su usvojili i niz imovinsko-pravnih akata.

Šira rasprava vođena je o Informaciji o gradskom i prigradskom saobraćaju na području općine Tuzla.

Općinsko vijeće Tuzla raspravljalo je i o Informaciji o poduzetim aktivnostima u vezi sa naredbom Okružnog tužilaštva Banja Luka o neprovođenju istrage po krivičnim prijavama Bosanske stranke, Općine Tuzla, Grada Sarajeva i Fondacije Istina Pravda Pomirenje protiv Milorada Dodika. Okružno tužilaštvo Banja Luka, posebno Tužilaštvo za suzbijanje organizovanog i najtežeg oblika privrednog kriminala, odbacilo je navedene optužbe, a tužilac je donio naredbu da se istraga neće sprovoditi jer ne postoje osnovi sumnje da je prijavljeno lice učinilo krivično djelo.

Prema riječima predsjednice Komisije za istinu o Tuzli 1992 -1995. biće podnesena prijava zbog neprovođenja istrage.

o43vijece001

Klub vijećnika Stranke demokratske akcije u Općinskom vijeću Tuzla imao je vijećnićko pitanje koje je upućeno Ministarstvu za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Tuzlanskog kantona, a u kojem se traži da se tačno navede koliko je sredstava u periodu od 2008. do 2012. godine Vlada TK odnosno ovo ministarstvo uložilo u fudbalske klubove na teritoriji Tuzlanskog kantona.

Služba za odnose s javnošću OO SDA Tuzla