˝Zapad – Bukinje˝ i ˝Istok – Simin Han˝, kao polazne i odlazne BUS stanice izazvat će probleme

zapad-bukinje

˝Zapad – Bukinje˝ i ˝Istok – Simin Han˝, kao polazne i odlazne BUS stanice izazvat će probleme

Dijeljenje


Aktuelna vlast Grada Tuzla već duže vrijeme pokušava da putem većine u Gradskom vijeću Tuzla, predvođene SDP-om, donese Odluku o utvrđivanju lokacija gradskih autobuskih stanica „Zapad – Bukinje” i „Istok – Simin Han” na osnovu koje bi prevoznici iz susjednih općina Tuzlanskog kantona, koji saobraćaju na kantonalnim linijama, navedene stanice koristili kao dolazne i polazne stanice za putnike dok bi autobuska stajališta na području grada Tuzla koristio isključivo d.d. „Gradski i prigradski saobraćaj”.

Kantonalni odbor SDA TK smatra da bi usvajanje navedene Odluke prouzrokovalo ne samo monopolski položaj za privatno preduzeće za prevoz putnika, nego bi izazvalo probleme i dodatne troškove za oko 12.000 putnika – radnika, đaka, studenata koji svakodnevno putuju u Tuzlu, a dodatno presjedanje bi dovelo i do kašnjenja na posao, u škole, fakultete. Također, navedena Odluka bi mogla izazvati reakciju ostalih općina Tuzlanskog kantona da preduzmu iste mjere.

Zbog svega navedenog, Kantonalni odbor SDA TK poziva vlasti Grada Tuzla da sa dnevnog reda Gradskog vijeća povuku spornu Odluku i da pokušaju naći racionalnija rješenja koja će unaprijediti javni prevoz putnika i učiniti ga jeftinijim i efikasnijim na zadovoljstvo svih.

Kantonalni odbor SDA TK