Vijećnici SDA Tuzla u službi građana: Mjesnoj zajednici Centar potreban malonogometni stadion

zborgradjanamzcentar003

Vijećnici SDA Tuzla u službi građana: Mjesnoj zajednici Centar potreban malonogometni stadion

zborgradjanamzcentar001
Na inicijativu stanovnika Mjesne zajednice Centar, u ovoj mjesnoj zajednici održan je zbor građana u povodu njihovog zahtjeva za izgradnjom asfaltiranog malonogometnog stadiona na kojem se neće naplaćivati igranje utakmica. Skupu su na poziv građana, uz veliki broj omladinaca, prisustvovali i vijećnici Stranke demokratske akcije Tuzla .

Na području MZ Centar je prije izvjesnog broja godina bilo više nogometnih stadiona, međutim sada i jedini preostali stadion ” Drugi oktobar ” mijenja namjenu zbog izgradnje trećeg Panonskog jezera i regulisanja saobraćajnice za Gradinu. Ovo je ponukalo mlade ljude koji žive na tom području da se obrate vijećnicima za pomoć da se iznađe određeno zamjensko rješenje, odnosno asfaltirano igralište koje bi koristili stanovnici MZ Centar, ali i drugih mjesnih zajednica.

Vijećnici SDA Tuzla su kao i uvijek bili u službi građana sa kojima zajednički rješavaju komunalne probleme, te je nakon iznesenih prijedloga sačinjen zaključak da se već na narednoj sjednici Opštinskog vijeća, 31. januara, postavi vijećnićko pitanje ” da li je nađena zamjenska lokacija za stadion Drugi oktobar “.

Takođe, dogovoreno je i da delegacija Mjesne zajednice u kojoj će biti sekretar i dva omladinca, posjeti Opštinu Tuzla gdje bi se u razgovoru sa predstavnicima izvršne vlasti pokušala naći potencijalna lokacija na kojoj bi se moglo napraviti malonogometno igralište.

zborgradjanamzcentar004
zborgradjanamzcentar002

Služba za odnose s javnošću OO SDA Tuzla