Uspješno realizovana humanitarna akcija Asocijacije „ Fatma „ OO SDA Tuzla

akcijafatma018

Uspješno realizovana humanitarna akcija Asocijacije „ Fatma „ OO SDA Tuzla

Dijeljenje

Asocijacija „ Fatma” OO SDA Tuzla je kroz humanitarnu akciju „ 1000 sveski za osnovce” željela pomoći djeci iz porodica šehida, ratnih vojnih invalida i demobilisanih boraca, iz socijalno ugroženih porodica, djeci samohranih majki i bez roditeljskog staranja.

akcijafatma000

akcijafatma016
Akcija je uspješno realizovana zahvaljujući dobrim ljudima koji su novčanim sredstvima ili kupovinom sveski omogućili da se djeci iz devet osnovnih škola grada Tuzle, Centra za obrazovanje, vaspitanje i rehabilitaciju slušanja i govora Tuzla, Zavoda za odgoj i obrazovanje djece sa smetnjama u psihičkom i tjel.razvoju, Kulturnog centra Muhamed Hevaji Uskufi iz Dobrnje podijeli 3000 sveski koje će im poslužiti da lakše pohađaju ovu školsku godinu.

Osim članica „ Fatme” u akciji su učestvovali članovi i članice kao i simpatizeri Stranke demokratske akcije OO SDA Tuzla čija će imena uz veliku zahvalnost biti iščitana na sjednici Općinskog odbora SDA Tuzla.

Radujemo se saradnji sa svima onima koji kroz slične akcije potvrđuju svoju humanost i pozivamo sve koji su u mogućnosti da slijede njihov primjer – poručuju iz ” Fatme” OO SDA Tuzla.

akcijafatma017

Služba za odnose s javnošću OO SDA Tuzla