Organizovana javna tribina ” Uredimo Tuzlu po mjeri svih građana ” u MO SDA Obodnica

tribinaobodnica012020

Organizovana javna tribina ” Uredimo Tuzlu po mjeri svih građana ” u MO SDA Obodnica

 

tribinaobodnica012005
Općinski odbor Stranke demokratske akcije Tuzla organizovao je još jednu u nizu javnih tribina ” Uredimo Tuzlu po mjeri svih građana”, ovaj put u mjesnom ogranku SDA Obodnica uz prisustvo stanovnika i drugih mjesnih ogranaka. Bila je ovo prilika da se ponovo osjeti puls ove prigradske mjesne zajednice općine Tuzla i da građani iznesu svoje mišljenje i prijedloge o funkcionisanju Tuzle u narednom periodu. Uvodničari tribine bili su predsjednik Općinskog odbora SDA Tuzla dr. Salko Bukvarević, predsjednik Kluba vijećnika SDA u Općinskom vijeću Tuzla prim.dr. Mirsad Malohodžić i vijećnik SDA gospodin Edis Bajić.

Skup je protekao u aktivnom učešću stanovnika Obodnice koji su izlagačima iznijeli činjenično stanje kada je u pitanju komunalna infrastruktura ove mjesne zajednice te su postavili mnoštvo pitanja o načinima rješavanja određenih poteškoća iz ove oblasti.

tribinaobodnica012018
Članovi OO SDA Tuzla su veoma često prisutni na području Obodnice gdje izuzetno dobro sarađuju s građanima kao partner putem kojeg oni imaju mogućnost ostvarivanja svojih prava. Za SDA Tuzle je u prvoj zoni interesovanja građanin Tuzle, bez obzira iz kojeg dijela grada dolazi. Vijećnici SDA u Općinskom vijeću Tuzla su u kontinuitetu bili dostupni svakom građaninu, što pokazuje i ova javna tribina. Sva pitanja građana Obodnice biće u formi vijećnićkih pitanja iznesena na Općinskom vijeću kako bi se što prije pristupilo stvaranju boljih uslova za život građana i ovog dijela Tuzle.

tribinaobodnica012025
Stranka demokratske akcije se u Tuzli uvijek zalagala za brži i ravnomjerniji razvoj Tuzle i njenu bolju poziciju, za jednaka prava svih građana, za kvalitetniju izradu komunalne infrastukture, a prije svega, za funkcioniranje općinske administracije kao servisa građana. Ova stranka je opredijeljena za reorganizaciju strukture vlasti i preraspodjelu nadležnosti, a sve sa ciljem da se napravi jeftina i funkcionalna administracija koja će odgovarati ekonomskoj snazi i potrebama građana.

SDA je glas svih građana koji vole Tuzlu i BiH, i zajedno s njima, uvažavajući konstruktivne prijedloge i sugestije, može dati rješenja za još bolju Tuzlu i za još jaču Bosnu i Hercegovinu.

Služba za odnose s javnošću OO SDA Tuzla