Upriličen svečani osmomartovski prijem u OO SDA Tuzla

8mart2012079

Upriličen svečani osmomartovski prijem u OO SDA Tuzla

8mart2012057
U prostorijama Općinskog odbora SDA Tuzla održan je osmomartovski prijem za članice i simpatizerke Stranke. Domaćini prijema bili su predsjednik Općinskog odbora SDA Tuzla dr. Salko Bukvarević, predsjednik Kluba vijećnika SDA u Općinskom vijeću Tuzla prim.dr. Mirsad Malohodžić i predsjednik Asocijacije mladih Općinskog odbora SDA Tuzla gospodin Edis Bajić.

8mart2012047
Nekoliko stotina uvaženih dama ugošćene su na prikladan način kako samo dolikuje ovom prazniku, Međunarodnom danu žena, te je svaka od njih od domaćina obradovana cvijetom, simboličnim osmomartovskim poklonom. U višesatnom druženju i ugodnim razgovorima pripadnice ljepšeg spola su uživale uz bosansku kahvu, sok i kolače.

Osim od strane kolega iz Općinskog odbora, nije izostala ni pažnja onih najmlađih simpatizera Stranke demokratske akcije.

8mart2012084

Danas je mnogo žena u našoj zemlji koje zauzimaju značajna mjesta u politici, društvu, ekonomiji. Žene takođe kreiraju kako domaću tako i svjetsku politiku i donose važne odluke, a veliki broj njih su već ušle u historiju.

Članice Općinskog odbora SDA Tuzla su veoma sposobne i uspješne žene u politici, zdravstvu, prosvjeti, kulturi itd. gdje mnoge od njih obavljaju odgovorne i važne funkcije.

8mart2012043

Tokom cijele godine Asocijacija žena OO SDA Tuzla je veoma aktivan dio Stranke koji organizuje edukativne skupove, radionice, humanitarne akcije i uključuje se u sve ono što može da poboljša život u zajednici. Žene u SDA Tuzla su prepoznate kao neizostavna karika u djelovanju kao i u jačanju Stranke i Bosne i Hercegovine, a u svojim svakodnevnim aktivnostima imaju punu podršku stranačkih kolega.

8. mart samo je prilika da se ovim damama na jedan suptilan način iskaže ta podrška i poštovanje i to ne samo kao kolegicama nego i kao majkama, suprugama, pripadnicama ljepšeg spola.

Skromnim poklonom, cvijetom, članovi Općinskog odbora SDA Tuzla su obradovali i naše sugrađanke koje su se zatekle u šetnji gradom.

8mart2012129007

(sve fotografije sa ovog prijema se nalaze u foto galeriji sdatuzla.ba)

Služba za odnose s javnošću OO SDA Tuzla