U Tuzli preminuo prof. dr. Kasim Muminhodžić

kasim muminhodzic

U Tuzli preminuo prof. dr. Kasim Muminhodžić


U Tuzli je 19. decembra 2017. godine, u 77. godini preminuo jedan od najpoznatijih bosanskohercegovačkih gastroenterologa prof. emeritus dr. Kasim Muminhodžić, nekadašnji predsjednik Izvršnog odbora SDA Tuzla. Ispraćaj prof.dr. Kasima Muminhodžića će se obaviti ispred Komemorativnog centra u Tuzli u petak 22.12.2017. godine /04 Rebiu-l-ahira 1439. h.g./ u 13:30 sati, a dženaza i ukop u haremu Džindijske džamije poslije ikindije namaza. Komemorativna sjednica je zakazana za isti dan u 11h u amfiteatru Klinike za interne bolesti UKC-a Tuzla.

 

Dr. Muminhodžić je zvanje ljekara stekao na Medicinskom fakultetu u Beogradu, nekoliko godina kasnije na VMA je stekao i specijalističko zvanje. Tokom bogate karijere radio je u Lukavcu, Gradačcu i Tuzli, a kao stručni predavač i u drugim gradovima BiH i Evrope.

Obnašao je niz odgovornih funkcija u zdravstvu, javnom, političkom i sportskom životu Tuzle i BiH.

Bio je šef Klinike za gastroenterologiju UKC Tuzla, predsjednik Udruženja gastroenterologa BiH, medicinski direktor UKC Tuzla, ministar zdravlja u Vladi TK, profesor na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Tuzli.

Bio je omiljen među pacijentima i studentima, imao je širok krug prijatelja i poštovalaca. Prije nekoliko godina otišao je u penziju.