U Sarajevu obilježena 20 godišnjica djelovanja Asocijacije: Fatma je biser SDA

fatma-400x266

U Sarajevu obilježena 20 godišnjica djelovanja Asocijacije: Fatma je biser SDA

Asocijacija “Fatma” BiH kao dio Stranke demokratske akcije BiH odnosno dio političke partije, njenog humanog dijela, koja se isključivo bavi porodicom, potrebama porodice, koja pomaže i educira porodicu je na jučerašnjoj svečanosti u Sarajevu obilježila 20 godina uspješnog djelovanja, čiji je prvi pokrovitelj bio rahmetli Alija Izetbegović.

fatma8
Bakir Izetbegović, zamjenik predsjednika SDA i član Predsjedništva BiH je ukazao na značaj 20 godina Fatme, asocijacije koja je dala jedan doprinos, jedan pečat onome što je SDA radila.

“Ponekad nadneseni nad rješavanjem Sejdića – Fincija, ekonomije, odnosa u BiH zaboravimo na neke temeljne i najvažnije stvari na koje Fatma nije nikad zaboravila. Vaspitavanje mladih, podizanje zdravije generacije i mislim da će uloga jedne takve organizacije biti sve potrebnija. Vidimo danas mlada generacija je izložena pritiscima i iskušenjima kakvima mi nismo bili izloženi i ko zna još šta će sve i kakvi pritisci da dođu na mladu generaciju”, kazao je Izetbegović te dodao kako će Asocijacija Fatma BiH i dalje imati snažnu podršku SDA.

“Fatmu s punim pravom zovemo biserom SDA – SDA i “Fatma” su jedno i neodvojivo i bit će tako i ubuduće. Bez zdrave i snažne porodice, zasnovane na poštovanju naših tradicionalnih vrijednosti, nijedna država nema izglednu budućnost”, naglasio je Izetbegović.

Predsjednica Asocijacije “Fatma” BiH mr. Kenela Zuko je kazala kako Asocijacija od početka rada od 1993. godine akcenat stavljala na šehidsku djecu, djecu poginulog borca.

“Međutim, s obzirom da imamo potrebe današnjice mi se baziramo na svu djecu kojima je potrebna pomoć, stipendiramo djecu, zatim organizujemo edukacije iz različih oblasti jer smo svjesni društva u kojem živimo, a znamo da je porodica osnovna ćelija i znamo da je dijete, mladi naraštaj svake respektabilne države značajna”, kazala je mr. Zuko te dodala kako se i nakon 20 godina uspješnog rada nastavlja.

Fatima Hukić počasna predsjednica Asocijacije “Fatma” je, ovom prilikom, uklazala na značaj 20 godišnjice uspješnog djelovanja ove organizacije. Elma Korjenić iz Vogošće, studentica treće godine Fakulteta političkih nauka u Sarajevu, Odsjek socijalni rad, članica Asocijacije Fatma, šehidsko dijete, čiji je stipendista, kazala je kako joj je stipendija mnogo pomaže u njenom daljem obrazovanju.

20fatma000

20fatma040
sda.ba