U povodu smrti predsjednika SDA gospodina Sulejmana Tihića, u OO SDA Tuzla otvorena Knjiga žalosti

knjigazalosti

U povodu smrti predsjednika SDA gospodina Sulejmana Tihića, u OO SDA Tuzla otvorena Knjiga žalosti


Poštovani članovi i simpatizeri Stranke demokratske akcije, obavještavamo Vas da je u prostorijama Općinskog odbora SDA Tuzla otvorena Knjiga žalosti u povodu smrti predsjednika SDA BiH gospodina Sulejmana Tihića.

Sulejman Tihić je rođen u Bosanskom Šamcu 26. novembra 1951. godine. Pravni fakultet u Sarajevu je završio 1975. godine nakon čega je radio kao sudija i javni tužilac u rodnom gradu, a nekoliko godina se bavio i advokaturom. Član SDA je bio od njenog osnivanja 1990. godine. U stranci je obavljao nekoliko funkcija da bi na Kongresu stranke 13. oktobra 2001. godine bio izabran za njenog predsjednika. Na tu stranačku funkciju je biran još dva puta, na kongresima 2005. i 2009. godine. U februaru 2013. godine na Konvenciji SDA ponovo mu je potvrđen mandat čelnog čovjeka SDA uz dogovor da će funkciju njegovog zamjenika obavljati Bakir Izetbegović.

Tokom političke karijere obavljao je više važnih funkcija unutar izvršne i zakonodavne vlasti. Između ostalih, 2002. godine je izabran za člana Predsjedništva BiH. Bio je zastupnik i potpredsjednik Narodne skupštine entiteta Republika Srpska. U dva navrata je bio predsjedavajući, odnosno dopredsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH.

Dženaza Sulejmanu Tihiću će se obaviti u Sarajevu u subotu 27.septembra 2014.godine na platou ispred Parlamentarne Skupštine BiH (Trg BiH) sa početkom u 12.00 sati.

Istoga dana sa početkom u 16.30 sati bit će klanjana dženaza u haremu Bijele džamije u Bosanskom Šamcu, gdje je i mjesto ukopa.

U povodu smrti predsjednika SDA Sulejmana Tihića u naredna dva dana se odgađaju stranačke aktivnosti.

Služba za odnose s javnošću OO SDA Tuzla