U ANKETI TUZLARIJA SDA UBJEDLJIVO PRVA

rezultati2

U ANKETI TUZLARIJA SDA UBJEDLJIVO PRVA

 

Odmah nakon najave mogućnosti održavanja prijevremenih izbora u Federaciji BiH WEB portali su počeli sa ispitivanjem rejtinga stranaka. Ako se osvrnemo na ankete uz protekle lokalne izbore, barem što se tiče grada Tuzle, rezultate najpribližnije onima sa birališta imale su Tuzlarije. Njihove cifre kretale su se u opsegu plus-minus 5%. U najnovijoj anketi ovog portala na uzorku od 1688 Stranka demokratske akcije ubjedljivo vodi sa 27,5% ispred SDP-a koji ima 18, 7%, Naše stranke sa 6,6% i SBB-a sa 5,9%.

Inače, Tuzlarije u dobroj mjeri odražavaju raspoloženje lokalne sredine budući da su posjetioci ovoga portala preko ¾ sa područja općine Tuzla.

Rukovodstvo tuzlanske SDA ovi rezultati ne iznenađuju, iz više razloga. U prvom redu to je aktuelna politika SDP-a, na čelu sa Zlatkom Lagumdžijom, zahvaljujući kojoj iz dana u dan dramatično pada popularnost te stranke. Ništa manji značaj u rastu rejtinga SDA u Tuzli nema ni politika koju godinama vodimo pod geslom «sve što je dobro za građane Tuzle dobro je i za SDA». U prilog tome svjedoče reakcije građana, usmena podrška, te sve veći broj novih članova kojima svakodnevno u prostorijama Stranke iskazujemo dobrodošlicu. Svi oni posebno ističu pozitivnu kampanju koju smo vodili za lokalne izbore, bez vrijeđanja i omalovažavanja političkih neistomišljenika, a uz isticanje planova, programa, ideja i pozitivnih vrijednosti za koje se zalažemo.

slikkica2Jedna internet anketa ne mora biti relevantan pokazatelj, ali su nepobitini trendovi. Ovi rezultati su nam samo podsticaj da sa još većom energijom prionemo raditi na opću dobrobit. SDA je danas stranka svih građana Tuzle, što oni osjećaju i poštuju, zahvaljujući prije svega činjenici da smo beskompromisni zagovornici njihovih interesa u Općinskom vijeću i na svakom drugom mjestu gdje se odlučuje o važnim pitanjima za naš grad.

sdatuzla.ba