Tuzlanski kanton dobio novu Vladu!

20 02 2015 zakletva

Tuzlanski kanton dobio novu Vladu!

Dijeljenje


Danas je formirana nova Vlada TK na čelu sa premijerom Begom Gutićem. Ministri u Vladi TK položili su zakletvu nakon što je premijer iznio svoj ekspoze.

Na sjednicu Skupštine TK ušli su i predstavnici sindikata radnika kako bi dobili bilo kakvu informaciju o tome da li će se i na koji način rješavati njihovi nagomilani problemi.

Novi ministar unutrašnjih poslova je Alen Gadžo, pravosuđa i uprave Jovan Stojanović, obrazovanja, nauke, kulture i sporta Mirsada Begović, prostornog uređenja i zaštite okolice Hasan Ferhatović, finansija Jakub Suljkanović, industrije, energetike i rudarstva Srđan Mićanović, trgovine, turizma i saobraćaja Edin Ajanović, zdravstva Elvis Bektić, rada i socijalne pravde Admir Huskanović, razvoja i poduzetništva Mirela Đaković, boračkih pitanja Fahrudin Skopljak i poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Abdulah Zukić.

– Prvo što želim reći jeste da mandat prihvatam kao jednu vrstu patriotske obaveze. Danas naš pogled mora biti upućen prvenstveno prema budućnosti i odgovorima na izazove koji nas očekuju. Tuzlanski kanton nije zaslužio da bude sinonim sivila. Ovo je Kanton koji svim građanima nudi prirodne resurse, Kanton koji uz rad, trad i zalaganje svih nas može obezbijediti svima nama pristojan život; kazao je Bego Gutić, premijer Tuzlanskog kantona u svom ekspozeu.

Obraćajući se imenovanim ministrima Gutić je kazao da služiti državi Bosni i Hercegovini, Tuzlanskom kantonu i njegovim građanima na tako visokom položaju jeste privilegija koju mali broj ljudi u životu dobije.

– Uz privilegiju dolazi i odgovornost. Sigurno ste shvatili da se od vas očekuje i koliko će to biti teško. Svi vi ćete biti pod ogromnim pritiskom. Nećemo uspjeti u ovoj misiji ako svako od nas bude radio sam.

Novi sastav izvršne vlasti potvrđen je sa 24 glasa u Skupštini TK, dok je pet poslanika bilo protiv, a šest suzdržanih.

Izvor: RTV Slon/FENA