Tuzla: Obilježen dan sjećanja na najbolje sinove BiH

Tuzla: Obilježen dan sjećanja na najbolje sinove BiH

Delegacija Vlade Tuzlanskog kantona u čijem sastavu su bili ministar za boračka pitanja Amir Kulaglić, ministar trgovine, turizma i saobraćaja Edin Buševac, ministar unutrašnjih poslova Sulejman Brkić i ministar za kulturu, sport i mlade Srđan Mićanović položili su cvijeće i odali počast dobitnicima najvećih ratnih priznanja Tuzlanskog kantona.

Pored predstavnika izvršne vlasti Tuzlanskog kantona događaj su uveličale i delegacije Skupštine TK, Federalnog ministarstva za pitanja boraca i invalida te kantonalne koordinacije boračkih organizacija i udruženja.

– Još jednom čestitam svim dobitnicima svih ratnih priznanja Tuzlanskog kantona na svemu što su dali, na njihov doprinos u odbrani Bosne, a i što se na današnji dan okupljaju i evociraju uspomene, druže se i na taj način njeguju kulturu sjećanja na naše najbolje sinove – kazao je federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata 1992.-1995. Salko Bukvarević.

Cvijeće je položeno na centralnim spomen obilježjima na Slanoj Banji te ispred zgrade Ministarstva unutrašnjih poslova TK u Tuzli.

Ovogodišnja svečanost obilježavanja 12. juna, Dana dobitnika najvećih ratnih priznanja TK u organizaciji Saveza dobitnika najvećih ratnih priznanja TK održana je skromno, u uslovima poštivanja mjera socijalne distance.

U znak sjećanja na žrtve i hrabrost kojom su doprinijeli današnjoj slobodi i miru cvijeće je danas položeno i na mjestima ukopa heroja odbrambeno-oslobodilačkog rata Nesiba Malkića u Dubravama, Mehdina Hodžića u Hemlijašima i Hajrudina Mešića u Teočaku.