Tribine ” Razgovor sa građanima” održane u MZ Pasci i u MZ Kula

20190418 175637

Tribine ” Razgovor sa građanima” održane u MZ Pasci i u MZ Kula

 U protekloj sedmici predstavnici Gradskog odbora SDA Tuzla su nastavili sa održavanjem tribina po mjesnim ograncima pod nazivom ” Razgovor sa građanima” koje su naišle na veoma dobar odziv stanovništva. Cilj ovakvih okupljanja su susreti sa članstvom, sagledavanje aktuelne političke situacije, otvoreni razgovor o svemu onome što se tiče života ljudi u zajednici. Domaćini tribina su ovaj put bili MO SDA Pasci i MO SDA Kula.

 ” Želimo da vas informišemo o trenutnoj političkoj situaciji, prenesemo stav SDA BiH o tome kakvu mi Bosnu i Hercegovinu vidimo, koliko je važan ulazak u NATO savez i Evropsku uniju i da čujemo vaše sugestije i prijedloge u vezi sa daljim radom Gradskog odbora. Mi smo bosanskohercegovačka narodna patriotska stranka otvorena za sve građane i naš program je država Bosna i Hercegovina, uređena od nivoa mjesne zajednice do države. Nastavljamo tim putem i očekujemo da nam se pridruže sve patriotske snage ” – kazao je predsjednik Povjereništva GO SDA Tuzla Salko Bukvarević, federalni ministar za pitanja boraca i zastupnik u Parlamentu FBiH.

U svom obraćanju predsjednik Kluba vijećnika SDA u Gradskom vijeću Tuzla Mirza Tupajić je govorio o radu Kluba, inicijativama, urgencijama i vijećničkim pitanjima koja su upućena Službama Grada Tuzle na zahtjev građana. ” Imamo određenih problema u radu jer vladajuća većina u Gradskom vijeću na 90% naših pitanja ne daje odgovor. Mi radimo transparentno, ukazujemo na postojeće probleme u mjesnim zajednicama i ukazujemo na indolentnost vlasti da se to rješava. Tuzla ima status grada, a nema Statut jer vladajućim strukturama ne odgovara jačanje mjesnih zajednica koje nemaju ni račun ni pečat” – ističe Tupajić.

O političkoj situaciji u TK govorila je zastupnica u Skupštini TK, Zumra Begić.

Zastupnik u Parlamentu FBiH i član Predsjedništva SDA BiH Salko Zildžić govorio je o aktuelnoj političkoj situaciji, i o ulozi i značaju SDA u očuvanju države Bosne i Hercegovine, naglašavajući da namjere onih koji su željeli oslabiti SDA nisu uspjele.

 Hfz.Edin Dedić i prof.dr. Izet Šabotić su na ovim tribinama govorili o važnosti jedinstva Bošnjaka.

 ” Veoma važno je imati ideju vodilju. Mi je imamo i to predstavlja našu najveću snagu. Naša ideja je ono što je rahmetli predsjednik Alija Izetbegović govorio – ideja Bosne kao države u kojoj će svi narodi koji žive u njoj biti ravnopravni, gdje se neće nikome nepravda činiti. To je naš san o Bosni i Hercegovini i naš politički program. Neprijatelji i dalje rade protiv BiH i drugim načinima nastoje ostvariti ono što nisu mogli ostvariti agresijom i žele da predstave Međunarodnoj zajednici da Bosna i Hercegovina kao država nije održiva. Destruktivnim snagama spolja pomažu i snage iznutra i to veoma otvoreno. Moramo toga kao narod biti svjesni” – kazali su.

Na tribinama su o stanju u mjesnim ograncima govorili predsjednici mjesnih ogranaka, a prisutni građani postavljali su članovima Povjereništva GO SDA Tuzla i izabranim zvaničnicima brojna pitanja na koja su dobili odgovore.

Izvršena je i podjela članskih kartica novoučlanjenima.

Ovaj obilazak mjesnih ogranaka nastavak je aktivnosti koje su predviđene Planom i programom rada Gradskog odbora SDA Tuzla za 2019. godinu.

20190418 180844

20190418 180917


20190418 181214

20190418 175555

IMG-536c1d655281a8b3375eab327ed2d0b8-V

IMG-8ee6b1f13543886e364bb970c558ef8a-V