Tribine OO SDA Tuzla : SDA je u stanju napraviti zaokret koji će značiti stabilnu BiH i bolji život njenih građana

tribineblok2ng006

Tribine OO SDA Tuzla : SDA je u stanju napraviti zaokret koji će značiti stabilnu BiH i bolji život njenih građana

Općinski odbor Stranke demokratske akcije Tuzla nastavio je sa organizovanjem tribina po mjesnim zajednicama općine Tuzla na kojima se govorilo o političkoj poziciji SDA u kontekstu predstojećih izbora te osnovnim smjernicama OO SDA Tuzla na lokalnom nivou. Nakon Slavinovića, Dobrnje i Kreke, tribine su održane i u MZ Novi grad II, Kula i Batva, a prisustvovao im je veliki broj članova i simpatizera Stranke.


tribineblok2ng023
tribineblok2nkula034
Jedan od uvodničara tribine, potpredsjednik OO SDA Tuzla gospodin Bajazit Jašarević govorio je o značaju SDA za stabilnost BiH i o političkim ciljevima Stranke :

” SDA ponovo poziva naš narod da da podršku stranci koja je pokazala da kada je vodeća stranka onda narod sigurnim putem ide naprijed. U periodu od 2002. do 2006. godine kada je naš narod dao povjerenje SDA pokazalo se da se sa glavnim politikama koje znače izgradnju BiH i njeno očuvanje otišlo daleko naprijed. Pokazalo se i koliko se u BiH pokvari stanje kada SDA nema vodeću, odlučujuću ulogu. To nam priznaju sad i oni koji su nam najjači partneri i suparnici. Glavni ciljevi SDA u naredne 4 godine su oporavak zemlje, ekonomski razvoj i zapošljavanje. Javne finansije moramo izbalansirati da bismo održali osnovne funkcije države u skladu sa Ustavom. Bez toga se ne može realizovati nijedna ozbiljna politika. Ovo teško pitanje traži jedinstvo i socijalni dijalog. Dalje, izuzetno je važna energetska stabilnost ove zemlje. SDA je odlučno stala na stranu izgradnje energetskih objekata. Takođe vodoprivreda i vodni resursi su velika šansa za BiH. Zatim, ljudima koji su pretrpjeli velike štete u ovim elementarnim nepogodama se mora pomoći i to će biti jedan od prioriteta SDA. Takođe, put BiH u evropske integracije je jedan od prioriteta, te povratak, zaštita boračke populacije. Kada SDA nije na vlasti to sve dođe na ivicu održivosti. SDA je u stanju napraviti zaokret koji će značiti stabilnu BiH i bolji život njenih građana. ” – istakao je Bajazit Jašarević.

tribineblok2ng072
batvatribina2000
mirzmirz
batvatribina2010
Predsjednik Kluba vijećnika SDA u Općinskom vijeću Tuzla Sabahudin Imamović istakao je da je Općinsko vijeće Tuzla jedini organ vlasti u kojem su zastupljeni izabrani predstavnici Općinskog odbora SDA Tuzla, te se tako kroz rad Kluba vijećnika prepoznaje suština i ciljevi politike OO SDA Tuzla.

” Politiku OO SDA Tuzla karakteriše nekoliko osnovnih smjernica: Zalaganje za ravnomjeran razvoj općine Tuzla, za stvaranje povoljnijeg ambijenta za ekonomski razvoj i otvaranje novih radnih mjesta, zalaganje za novu organizaciju mjesnih zajednica koja treba da dovede do jačanja uloge i značaja mjesne zajednice, zalaganje za efikasnu i racionalno organizovanu administraciju, za stabilna i uspješna javna preduzeća koja svoju poslovnu politiku neće zasnivati na podizanju kredita i cijena komunalnih usluga. Članovi SDA moraju u svako vrijeme i na svakom mjestu riječju i djelom afirmisati navedenu politiku koja treba da dovede do poboljšanja stanja u Tuzli ” – kazao je Imamović.

O ciljevima OO SDA Tuzla i radu Operativnog izbornog štaba te o aktivnostima koje se poduzimaju u ovom predizbornom periodu govorili su predstavnici Operativnog izbornog štaba OO SDA Tuzla kao i predsjednik i članovi Izvršnog odbora OO SDA Tuzla.

tribineblok2nkula054
Na ovim tribinama aktivni su bili i građani koji su uvodničarima postavljali pitanja i izrazili su čvrsto uvjerenje u izbornu pobjedu SDA u oktobru. Velika podrška građana svih mjesnih zajednica u Tuzli potvrdila je da je snaga u jedinstvu i da svi zajedničkim naporima podržavaju sve kandidate SDA Tuzle i kandidata SDA za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH gospodina Bakira Izetbegovića.

O povjerenju koje građani ukazuju Stranci demokratske akcije u Tuzli, osim dobre posjećenosti tribina, svjedoči i broj novih članova. Tako su na tribini u MZ Kula predsjedniku OO SDA Tuzla Salki Bukvareviću uručene pristupnice novih članova Stranke iz ove mjesne zajednice.

OO SDA Tuzla i svi članovi i simpatizeri Stranke izrazili su duboko žaljenje povodom nesreće koja se desila u jami Raspotočje u Zenici u kojoj je život izgubilo pet rudara te su uputili iskreno saučešće porodicama poginulih rudara, kao i cijelom kolektivu RMU Zenica.

tribineblok2nkula008
Služba za odnose s javnošću OO SDA Tuzla