Tribine OO SDA Tuzla : Samo sa SDA na čelu, BiH je išla naprijed

tribineblok1019

Tribine OO SDA Tuzla : Samo sa SDA na čelu, BiH je išla naprijed

Općinski odbor Stranke demokratske akcije Tuzla od 28. avgusta do 07. septembra 2014. godine organizuje tribine po mjesnim zajednicama općine Tuzla na kojima se govori o političkoj poziciji SDA u kontekstu predstojećih izbora te osnovnim smjernicama OO SDA Tuzla na lokalnom nivou. Do sada su tribine održane u mjesnim zajednicama Slavinovići, Dobrnja i Kreka, a prisustvovao im je veliki broj članova i simpatizera Stranke.


tribineblok1015
tribineblok1025
Uvodničar tribine, predsjednik OO SDA Tuzla doc.dr.sc. Salko Bukvarević govorio je o izbornoj platformi SDA i političkim ciljevima Stranke :

” Izborne aktivnosti SDA za predstojeće Opće izbore su u toku. SDA je definisala platormu, predložila je kandidate za sve nivoe vlasti. Osnovni politički ciljevi SDA ostaju isti : uređena država BiH, na način da je komotna za sve njene građane. U ovom trenutku prvi naš politički cilj i zadatak je otklanjanje štetnih posljedica elementarne nepogode i pomoć ugroženom stanovništvu. Drugi zadatak je ekonomski razvoj i zapošljavanje. Nakon toga, osnovni zadatak SDA u narednom periodu je otklanjanje blokada na evropskom i NATO putu BiH. Cilj SDA je da ponovo budemo vodeća partija na svim nivoima i da preuzmemo tu odgovornost za naredni period. SDA ima poseban cilj, a to je pobjeda njenog kandidata Bakira Izetbegovića za bošnjačkog člana Predsjedništva. On je najozbiljniji kandidat, pokazao je svoj patriotizam kada je trebalo, mandat svoj je odradio vrlo korektno. Uvjereni smo da će SDA biti prva partija na svim nivoima ” – istakao je Bukvarević.

tribineblok1059
tribineblok1050
Predsjednik Kluba vijećnika SDA u Općinskom vijeću Tuzla Sabahudin Imamović istakao je da je Općinsko vijeće Tuzla jedini organ vlasti u kojem su zastupljeni izabrani predstavnici Općinskog odbora SDA Tuzla, te se tako kroz rad Kluba vijećnika prepoznaje suština i ciljevi politike OO SDA Tuzla.

” Politiku OO SDA Tuzla karakteriše nekoliko osnovnih smjernica: zalaganje za ravnomjeran razvoj općine Tuzla, zalaganje za stvaranje povoljnijeg ambijenta za ekonomski razvoj i otvaranje novih radnih mjesta, zalaganje za novu organizaciju mjesnih zajednica koja treba da dovede do jačanja uloge i značaja mjesne zajednice, zalaganje za efikasnu i racionalno organizovanu administraciju, zalaganje za stabilna i uspješna javna preduzeća koja svoju poslovnu politiku neće zasnivati na podizanju kredita i cijena komunalnih usluga. Članovi SDA moraju u svako vrijeme i na svakom mjestu riječju i djelom afirmisati navedenu politiku koja treba da dovede do poboljšanja stanja u Tuzli, jačanja svijesti da kvalitet života svakog građanina mora biti prioritet općinske administracije i svijesti da je politika prije svega briga o javnom dobru. Da vodimo ozbiljnu i realnu politiku govori i činjenica da se prvi put od prvih demokratskih izbora pa do danas u Općinskom vijeću Tuzla oko SDA kao najjače opozicione stranke okupila snažna koalicija opozicionih stranaka koja broji 13 ruku. ” – kazao je Imamović.

tribineblok1082

tribineblok1090
O ciljevima OO SDA Tuzla i radu Operativnog izbornog štaba te o aktivnostima koje se poduzimaju u ovom predizbornom periodu govorili su predstavnici Operativnog izbornog štaba OO SDA Tuzla.

Na ovim tribinama aktivni su bili i građani koji su uvodničarima postavljali pitanja te su iskazali i podršku svim kandidatima SDA Tuzle koji su također bili prisutni.

tribineblok1048

tribineblok1061
tribineblok1086
OO SDA Tuzla nastavlja sa organizovanjem tribina po mjesnim ograncima i u narednom periodu. Raspored tribina je sljedeći : SRIJEDA 03.09.2014.- MZ NOVI GRAD I u 19h, PETAK 05.09. 2014.– MZ KULA u 19h, NEDJELJA 07.09. 2014. – MZ BATVA u 19h.

Služba za odnose s javnošću OO SDA Tuzla