Tradicionalni godišnji svečani prijem u BKC-u Tuzla

3bkcprijem

Tradicionalni godišnji svečani prijem u BKC-u Tuzla

 

2bkcprijem
U Bosanskom kulturnom centru Tuzla organizovan je tradicionalni godišnji svečani prijem za novinare, urednike,direktore medijskih kuća koje djeluju na području općine Tuzla, zaposlenike u ustanovama kulture, te za poslovne partnere i prijatelje BKC-a.

U prijatnoj atmosferi koju su upotpunili ” Tuzlanski tamburaši ” menadžment BKC-a je sumirao rezultate urađenog u toku 2012. godine. Prisutnima su se obratili direktor mr.sc. Semir Fejzić i akademik Enver Mandžić prof.dr.sc. predsjednik Upravnog odbora JU BKC TK Tuzla.


” U 2012. godini mi imamo 192 manifestacije, preko stotinu hiljada posjeta, imamo nekoliko imena iz svijeta muzike, likovne umjetnosti pa i pozorišta koji su po prvi puta došli u Tuzlu u svojoj dugogodišnjoj karijeri. Teška finansijska situacija je bila u cijelom društvu pa tako i u oblasti kulture. Ističem ipak da smo mi ove godine uspjeli iz svojih sredstava obezbjediti oko 150 hiljada KM-a za kulturu. Ponosni smo da smo ovo što se dešavalo sami finansirali, a takođe smo ponosni i na projekat završnog uređenja infrastrukture objekta u čemu nema učešća ni jedne jedine konvertibilne marke bilo kojeg budžeta, nego je to isključivo prihod BKC-a. Takođe, tu je i uređenje parka. Jako teško je bilo, ali smo zadovoljni kada godinu završavamo na ovakav način i sa ovim ljudima koji su danas tu ” – kazao je direktor BKC-a Tuzla mr.sc. Semir Fejzić.

1bkcprijem
Za narednu godinu menadžment BKC-a najavljuje intenzivan rad na programskoj aktivnosti i još veće unaprijeđenje dosadašnjeg nivoa rada.

sdatuzla.ba