Tihić je gradio jedinstvo SDA, dok je Lagumdžija pustošio i privatizirao SDP

lagumdzija-x-e1358761053243

Tihić je gradio jedinstvo SDA, dok je Lagumdžija pustošio i privatizirao SDP


Istinski razočaran činjenicom da je SDA, kao ozbiljna i državotvorna politička stranka, nakon prošle sjednice Glavnog odbora izašla kao jedinstvena i najjača bh. politička stranka, Zlatko Lagumdžija se u svome stilu ozbiljno počeo baviti Strankom demokratske akcije.

Nakon što je godinama sistematski razarao i pustošio SDP iz kojega je otjerao kompletno bivše rukovodstvo ove nekada respektabilne i probosanske političke stranke, Lagumdžija danas umjesto nekadašnjeg respektabilnog SDP ima privatno-interesnu skupinu poslušnika koji se ne usuđuju ni razmišljati drukčije osim kako lider kaže!

Osoba koja već petnaest godina staljinističkim metodama eliminira sve protukandidate, a onda na poziciju partijskog predsjednika biva izabrana javnim glasanjem, daje sebi za pravo kritizirati bilo koju drugu političku stranku u Bosni i Hercegovini, pogotovu SDA!

Dok je Tihić gradio jedinstvo SDA, Lagumdžija je pustošio i privatizirao SDP. Lagumdžija koji je, zarad svoje fotelje i ličnih interesa, sa Čovićem potpisao najsramniji sporazum o podjeli Bosne i Hercegovine u njenoj povijesti, stvaranje hrvatskog entiteta na dijelu teritorija Federacije BiH, rušenje državne televizije i javnog rtv. sistema i stvaranje nacionalnih kanala, plasira notorne neistine o Stranci demokratske akcije samo zato što je zaustavila i što neće dopustiti provedbu njegovih dogovora sa Čovićem i Dodikom o razgradnji države Bosne i Hercegovine!

Ispunjavajući želje Dragana Čovića, Lagumdžija je najprije potpisao, a onda i javno poručio građanima BiH kako je „normalno da glas Hrvata u Hercegovini vrijedi više od glasa Hrvata u Tuzli ili Sarajevu, te kako glas Bošnjaka u Sarajevu ili Zenici vrijedi više od glasa Bošnjaka u Hercegovini, Posavini, Goraždu itd.” To je najbolji dokaz kakvu Bosnu i Hercegovinu Lagumdžija hoće i šta je sve spreman učiniti da taj cilj ostvari. Sve ovo natjeralo je člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine i bivšeg potpredsjednika SDP Željka Komšića, borca Armije Republike Bosne i Hercegovine i nosioca Zlatnog ljiljana – najvišeg priznanja za zasluge u odbrani BiH od agresije, da napusti Lagumdžijinu interesno-privatnu skupinu, što su učinili i drugi zastupnici i delegati SDP u kantonalnim i Federalnom parlamentu.

Svjestan da uz jedinstvenu i jaku SDA te osipanje vlastite stranke, svi njegovi sporazumi i ciljevi nepobitno padaju u vodu, Lagumdžija, poput davljenika uhvaćenog u vlastitu zamku, spas traži u neistinama i prozirnim saopćenjima.

Svoju probosansku i demokratsku orijentaciju SDA je dokazala i svakodnevno dokazuje u svojem političkom djelovanju, kao što je Lagumdžija dokazao svoje staljinističke i antibosanske namjere i sposobnosti.

sda.ba