Tihić Bosancima i Hercegovcima čestitao Dan državnosti BiH

tihic2-e1335164556672

Tihić Bosancima i Hercegovcima čestitao Dan državnosti BiH


BiH JE NADŽIVJELA NAČERTANIJA, MEMORANDUME I AGRESIJE, NADŽIVJET ĆE I POKUŠAJE SLJEDBENIKA RADOVANA KARADŽIĆA I RATKA MLADIĆA

U povodu 25. novembra – Dana državnosti Bosne i Hercegovine i 70.godišnjice od Prvog zasjedanja ZAVNOBiH-a, dopredsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine i predsjednik SDA Sulejman Tihić uputio je čestitku:

Građanima Bosne i Hercegovine u zemlji i inozemstvu, vijećnicima ZAVNOBiH-a, pripadnicima NOR-a 1941.-1945. i odbrambeno-oslobodilačkog rata 1992.-1995., Bosancima i Hercegovcima čestitam Dan državnosti Bosne i Hercegovine i 70. godišnjicu Prvog zasjedanja ZAVNOBiH-a kada je našoj domovini vraćena državnost u njenim prirodnim i historijskim granicama.

U aktualnim prilikama, Bosni i Hercegovini je prijeko potrebno jedinstvo probosanskih i antifašističkih snaga koje je prihvataju i doživljavaju kao svoju jedinu domovinu – državu ravnopravnih naroda i građana – Hrvata, Srba, Bošnjaka i ostalih. Jedinstvo i odlučnost potrebni su nam na putu Bosne i Hercegovine za punopravno članstvo u NATO, EU i drugim euroatlantskim strukturama.

Uvjeren sam da je naša poruka onima koji priželjkuju i najavljuju nekakva otcjepljenja i podjele jednoglasna i jasna:

„Bosna i Hercegovina je nadživjela sva svojatanja, Načertanija, memorandume i agresije, pa će nadživjeti i njima slične pokušaje sljedbenika fašizoidne politike Radovana Karadžića i Ratka Mladića iza kojih je povijesti ostao samo neizbrisiv krvavi trag najmonstruoznijih zločina počinjenih u Evropi nakon Drugog svjetskog rata, uključujući i genocid.”

KABINET ZAMJENIKA PREDSJEDAVAJUĆEG