Svečano obilježen Dan Mjesne zajednice Centar

dancentra2

Svečano obilježen Dan Mjesne zajednice Centar

Delegacija OO SDA Tuzla danas je uz porodice šehida i poginulih boraca iz Mjesne zajednice Centar, članove Savjeta Mjesne zajednice, delegaciju Jedinstvene organizacije boraca Općine Tuzla i Tuzlanskog kantona, predstavnike općinske vlasti, predstavnike drugih političkih partija i građane položila cvijeće pred novootkriveno spomen-obilježje šehidima i palim borcima iz Mjesne zajednice Centar, a u povodu Dana Mjesne zajednice.  Otvorenje ovog spomen obilježja bio je centralni događaj svečanosti, a spomenik su otkrila djeca šehida i poginulih boraca Dijana Jugović i Mile Miljić.

 


 

 

 

 

 

 

dancentra3

Na spomeniku kojeg krase detalji sa stećaka, uklesana su tridesetitri imena palih boraca Armije Republike Bosne i Hercegovine sa područja MZ Centar, kojima je na ovaj način ukazano dužno poštovanje i zahvalnost.

U okviru programa obilježavanja Dana Mjesne zajednice Centar, članovi Savjeta MZ su položili cvijeće i na Kapiji, mjestu stradanja tuzlanske mladosti 25. maja 1995. godine, a u prostorijama Mjesne zajednice je upriličen prijem za porodice šehida i palih boraca. Prisutnima su se na ovom skupu obratili Nezir Lisičić, predsjednik Savjeta MZ Centar i Manda Miljić, predsjednica Mjesne organizacije palih boraca i šehida 1992.-1995.

Svečanost obilježavanja Dana Mjesne zajednice Centar su uveličali učenici Osnovne škole „ Pazar „ nastupom na platou ispred portala nekadašnje medrese na Skveru, koji su čitali prigodne recitale i otpjevali pjesmu „ Samo da rata ne bude „.

U poslijepodnevnim satima na lokalitetu „ Pločnik“ je obilježena 19. godišnjica Kozlovačke čete, uz narodno druženje.

Služba za odnose s javnošću OO SDA Tuzla