Sve je spremno za 6. Festival sevdalinke TK

jzny

Sve je spremno za 6. Festival sevdalinke TK


Bosanski kulturni centar Tuzla u četvrtak 06. februara ove godine će biti domaćin 6. Festivala sevdalinke TK „Sevdalinko u srcu te nosim”. Cilj manifestacije je promovisati sevdalinku kao pjesmu neprolazne vrijednosti i jedinstvenog kulturno-istorijskog naslijeđa, napominju iz Udruženja estradnih izvođača TK.

U okviru 6. Festivala nastupiće 23 izvođača sevdalinke uz pratnju narodnog orkestra UKUD – a “Zvonko Cerić” Tuzla.

– Završne pripreme ovogodišnjeg festivala su pri kraju, a prvi događaj u okviru 6. Festivala sevdalinke TK bila je radionica o temi “Narodni muzički instrumenti i njihova uloga u prezentaciji scenskog folklora”. Uspjeli smo kompletirati listu izvođača, ima ih nešto manje nego prošle godine. Ljubitelji sevdalinke će uživati u odabranim pjesmama, njih ukupno 23 od kojih će dvije biti izvedene uz saz. I ove godine je Festival izašao iz okvira Tuzlanskog kantona, a možemo se pohvaliti, i van granica Bosne i Hercegovine. Naime, uz izvođače iz Tuzle, Tuzlanskog kantona, Sarajeva, Bugojna, Visokog, imamo i jednog učesnika iz Hrvatske, mladi interpretator iz Siska – kazala je Ramiza Milkunić, predsjednica Udruženja estradnih izvođača TK.

Iz Organizacionog odbora manifestacije se nadaju da će i ovaj Festival privući veliki broj ljubitelja sevdalinke u Bosanski kulturni centar Tuzla, da će sala, kao i u prethodnih pet festivala, biti puna, raspjevana i da ćemo svi skupa uživati u naljepšoj bosanskoj pjesmi.

Tradicionalno podršku održavanju Festivala sevdalinke TK „Sevdalinko u srcu te nosim” daje Općinski odbor SDA Tuzla.

Festival će se održati 06. 02. 2014. godine u velikoj dvorani BKC Tuzla sa početkom u 19,00 sati, a karte po cijeni od 5KM mogu se kupiti u Marketing službi BKC-a. Organizatori Festivala su Udruženje estradnih izvođača TK i JU BKC TK Tuzla. Generalni pokrovitelji su Opština Tuzla i Ministarstvo obrazovanje, nauke, kulture i sporta Vlade TK.

Služba za odnose s javnošću OO SDA Tuzla